Κοσμος

Μελάνια Τραμπ: «Δεν θέλω η κυβέρνηση να χώνει τη μύτη της στην ιδιωτική μου ζωή»

Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Τραμπ αυτή τη στιγμή; Οι αναλυτές έχουν να πουν πολλά

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μελάνια Τραμπ μόλις σήκωσε ανάστημα για τις αμβλώσεις
© EPA

Το επικείμενο βιβλίο της Μελάνια Τραμπ έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στο στρατόπεδο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ

Ούτε η Κάμαλα Χάρις, ούτε οι γυναίκες της Αμερικής, ούτε καν ο φεμινιστικός κόσμος: η Μελάνια Τραμπ είναι ο βασικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά τη δραστική απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «κανένα περιθώριο για συμβιβασμό» σχετικά με το δικαίωμα της γυναίκας στην «ατομική ελευθερία» σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, μετά τη διαρροή αποσπασμάτων από το επερχόμενο βιβλίο της, 𝘔𝘦𝘭𝘢𝘯𝘪𝘢, που αποκάλυψε την απροσδόκητη υποστήριξή της στο απόλυτο δικαίωμα των γυναικών στην ελευθερία του σώματος, των επιλογών και της άμβλωσης.

Στα αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη μέσα από τον ιστότοπο του Guardian, η Μελάνια φέρεται να έγραψε «ο χρόνος μετράει», σε σχέση με τις αμβλώσεις. Όπως παρατήρησαν πολιτικοί αναλυτές, το timing αυτών των δηλώσεων ήταν τουλάχιστον σατανικό, με τα λόγια της πρώην Πρώτης Κυρία να εμφανίζονται ακριβώς την ώρα που ο Τραμπ και το κόμμα του προσπαθούν μανιωδώς να προσελκύσουν τις γυναίκες να ψηφίσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο, αυξάνοντας παράλληλα τους περιορισμούς στις αμβλώσεις -ένα θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της εκστρατείας των Χάρις/Βαλτς.

Melania Trump on abortion: 'I don't want government in my personal business'

«Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα να έχει τη δύναμη να καθορίζει τι θα κάνει με το σώμα της; Το θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας στην ατομική ελευθερία, στην ίδια της τη ζωή, της παρέχει την εξουσία να τερματίσει την εγκυμοσύνη της αν το επιθυμεί», έγραψε η Μελάνια. «Ο περιορισμός του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέξει αν θα τερματίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με την άρνηση του ελέγχου του σώματός της. Είμαι αυτής της πεποίθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μου».

Η στάση της πρώην πρώτης κυρίας εμφανίζεται αντίθετη με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει αντιταχθεί ανελέητα στα ομοσπονδιακά δικαιώματα στις αμβλώσεις και πανηγύρισε τον ρόλο του στην κατάργηση της  καπόφασης Roe v. Wade κατά την προεκλογική εκστρατεία. Επίσης, ποικιλοτρόπως σχολιάστηκαν οι πρόσφατες συνεντεύξεις της, στις οποίες έλεγε ότι δεν έχει καμία όρεξη η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να χώνει τη μύτη της στην ιδιωτική της ζωή. Εκεί, η Τραμπ εμφανίζεται άνετη, ομιλητική, χαμογελαστή, καμία σχέση με τη γυναίκα που ο κόσμος είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ και φυσικά έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για το παλιτικό παιχνίδι που παίζει, αλλά και για το ποιος κουνάει τα νήματα σε αυτή την περίπτωση. 

Στην έντονη αντιπαράθεση του περασμένου μήνα με την αντιπρόεδρο Χάρις, ο Τραμπ απέφυγε την ερώτηση για το αν θα υποστήριζε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

Ωστοσο, μετά και τη δημοσιοποίηση των εντελώς αναπάντεχων πολιτικών πεποιθήσεων της Μελάνια, ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social την Τετάρτη: «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστήριζα μια ομοσπονδιακή απαγόρευση των αμβλώσεων, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, και στην πραγματικότητα θα ασκούσα βέτο, επειδή εναπόκειται στις πολιτείες να αποφασίσουν με βάση τη βούληση των ψηφοφόρων τους (τη βούληση του λαού!)».

Ακόμα και έτσι, φαίνεται ότι ο πολιτικός εχθρός του Τραμπ δεν βρίσκεται «απέναντι», αλλά μέσα στο ίδιο του το σπίτι και πλέον πολλοί εκφράζουν την άποψη ότι ίσως η στάση της Μελάνια Τραμπ σε αυτό το ζήτημα θα δώσει πόντους στο στρατόπεδο της Κάμαλα Χάρις.

Με πληροφορίες από Guadian, DietPrada

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.