Κοσμος

Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρεται η ανακοίνωση της παλαιστινιακής παροικίας μετά τις αντιδράσεις

Tι είπε χθες ο πατέρας του θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωνάς Καρούσης
Θείος Ιωνά Καρούση: Τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος

Η παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας μέσω μιας νέας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσύρει την προηγούμενη η οποία ανέφερε ότι ο Ιωνάς Καρούσης ήταν Ισραηλινός στρατιώτης. 

«Η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Ιωνά Καρούση στη Γιάφα», όπως τονίζεται σε διαδικτυακή ανάρτηση της, ενώ επισημαίνεται ότι «αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Στην ανάρτηση επικρίνεται η αντίδραση ορισμένων ΜΜΕ προς στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν «ελάχιστο αριθμό» εχθρικών φωνών, όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με «τη θέση του ελληνικού λαού, που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής» και, μεταξύ άλλων, τονίζεται : «Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή.... Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

Στη δημοσίευση αναφέρεται ότι «ο Ιωνάς δεν ήταν απλός Έλληνας πολίτης που επισκέφτηκε το Ισραήλ… Ήταν Ισραηλινός στρατιώτης που υπηρέτησε και πολέμησε στη Γάζα για το Σιωνιστικό μόρφωμα», συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφίες του 26χρονου από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής θητείας του στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισράηλ λόγω της εξίσου ισραηλινής ιθαγένειάς του.

«Ντροπή για τη μνήμη του παιδιού μου» λέει ο πατέρας του Ιωνάς Καρούση για την ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

Ηχηρή απάντηση στην ανάρτηση που έκανε η παλαιστινιακή κοινότητα για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, έδωσε ο πατέρας του.

«Είμαι απλώς συντετριμμένος και ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί που τα γράφουν, να φωτιστούν, να τους φωτίσει ο Θεός, γιατί είναι ντροπή για τη μνήμη του παιδιού. Ντροπή», είπε αρχικά ο πατέρας του Ιωνά Καρούση μιλώντας στο Mega.

«Ντροπή για τη μνήμη του παιδιού μου» λέει ο πατέρας του Ιωνάς Καρούση για την ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

«Δεν γνωρίζουν ότι πήγε στον στρατό και από ιδεολογία, από κοινή μας ιδεολογία, ζητήσαμε να κάνει μόνο ότι είναι το μίνιμουμ απαραίτητο και τους ζητήσαμε να είναι σε μια μη μάχιμη θέση. Δεν γνωρίζουν ότι αρνήθηκε και ζητήσαμε να μην πάει σε όλον αυτό τον πόλεμο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4n6horlctwx)

»Δεν γνωρίζουν ότι ένα τρίτο των ασθενών μου είναι παλαιστίνιοι και πηγαίνω στα χωριά τους, τους επισκέπτομαι και τους θεραπεύω», είπε μέσα από την εκπομπή Live News, ο πατέρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.