Κοσμος

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Μεταξύ των οποίων και ο Ιωνάς Καρουσής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ © Jerusalem Post

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ - Μεταξύ των οποίων και ο Ιωνάς Καρουσής 

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Τελ Αβίβ.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 16 τραυματίστηκαν μεταξύ των θυμάτων και ο Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα του Τελ Αβίβ σημειώθηκε την Τρίτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

ionas-pyrovolismoi

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Τελ Αβίβ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έιναι είναι ο 42χρονος Ilya Nozadze, η 24χρονη Revital Bronstein, η 33χρονη Inbar Segev Vigdar, η 40χρονη Nadia Sokolenko και η 30χρονη Shahar Goldman. και ο Ιωνάς Καρούσης. Η ταυτότητα του τελευταίου θύματος δεν έχει ακόμη εγκριθεί για δημοσίευση.

Ο Shahar Goldman, χορευτής, είχε παντρευτεί πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου του Lod Yair Revivo.

Η Inbar Segev Vigder, η οποία παντρεύτηκε το 2023, έσωσε τον μικρό γιο της Ari, που γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. "Είχα υπηρετήσει στη Γάζα και ήρθα ειδικά για να είμαι μαζί της στη γέννα", θυμήθηκε ο σύζυγός της Yeari. "Ήταν η μεγαλύτερη αγάπη μου και μια σπουδαία μητέρα, γεμάτη φως και αγάπη".

Η Revital Bronstein εκφωνήθηκε την Τετάρτη από τον δήμαρχο Bat Yam Zvika Brot ως «μια λαμπρή προγραμματίστρια και μια χαρισματική καλλιτέχνιδα κόμικς».

Το έκτο θύμα, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν Έλληνας πολίτης που ζούσε στην Ιερουσαλήμ ενώ σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ. «Ήταν καλόκαρδος και ευαίσθητος και πάντα βοηθούσε τους πάντες», δήλωσε ένας συμμαθητής του στο Κανάλι 12. «Εξέφραζε άπειρη αισιοδοξία μπροστά σε κάθε δυσκολία που έβρισκε μπροστά του. Ήταν ταλαντούχος, αστείος και ταπεινός. Ήταν πάντα ευγενικός με τους ανθρώπους γύρω του και ήταν ένας πιστός φίλος που έβλεπε το καλό σε όλους. Ήταν ένας ταλαντούχος πιανίστας».

Σώθηκε τελευταία στιγμή Ολυμπιονίκης από το Παρίσι -Η συγκλονιστική περιγραφή της

Η Diana Svertzov, μια ισραηλινή αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής που κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρισκόταν στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου την ώρα της επίθεσης και δήλωσε στο Κανάλι 12 ότι οι τρομοκράτες δεν φαίνονταν ύποπτοι και ένας από αυτούς φορούσε μια καρφίτσα που αντιπροσώπευε την αλληλεγγύη στους Ισραηλινούς που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

«Ένας από αυτούς κοίταξε το κολιέ μου με τα Ολυμπιακά και μου χαμογέλασε. Δεν έμοιαζαν με τρομοκράτες. Ο ένας από αυτούς είχε ένα τουφέκι M16 και ο άλλος φορούσε μπλουζάκι πόλο, με καρφίτσα ομήρων. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είμαι καχύποπτος. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, αυτό που επρόκειτο να συμβεί», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.