Κοσμος

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από μέλος του πληρώματος δείχνει την καταιγίδα που πλησίαζε

Υπό τους ήχους του «Thunderstruck» των AC/DC τράβηξε βίντεο την κακοκαιρία, λίγα λεπτά πριν βυθιστεί το ιστιοπλοϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από μέλος του πληρώματος δείχνει την καταιγίδα που πλησίαζε
Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από μέλος του πληρώματος δείχνει την καταιγίδα που πλησίαζε ©

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από μέλος του πληρώματος δείχνει την καταιγίδα που πλησίαζε - Υπό τους ήχους του «Thunderstruck» των AC/DC τράβηξε βίντεο την κακοκαιρία λίγα λεπτά πριν βυθιστεί το ιστιοπλοϊκό

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την ημέρα του ναυαγίου στη Σικελία με τους επτά νεκρούς, και τα αναπάντητα ερωτηματικά παραμένουν.

Σε βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα μέλος του πληρώματος, βρετανικής καταγωγής, φαίνονται σφοδρές καταιγίδες να πλησιάζουν προς το σημείο όπου βρισκόταν το ιστιοπλοϊκό Bayesian λίγες ώρες πριν από το ναυάγιο.

Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο από μέλος του πληρώματος δείχνει την καταιγίδα που πλησίαζε

Ο Μάθιου Γκρίφιθς, 22 ετών, είναι ένα από τα τρία άτομα που ερευνώνται μετά το ναυάγιο στη Σικελία. Το βίντεο λέγεται ότι ανέβηκε στο Instagram του Γκρίφιθς στις 19 Αυγούστου –την ημέρα που βυθίστηκε το σκάφος των 30 εκατομμυρίων λιρών– και δείχνει αστραπές να αναβοσβήνουν στον ουρανό και να φωτίζουν το σήμα κατατεθέν κατάρτι 75 μέτρων του Bayesian.

Ακούγονται βροντές καθώς η καταιγίδα πλησιάζει το γιοτ που είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του σικελικού ψαροχώρι Porticello κοντά στο Παλέρμο και ακούγεται του η επιτυχία «Thunderstruck» των ACDC.

Το βίντεο μεταδόθηκε από την ιταλική ειδησεογραφική εκπομπή Quarta Repubblica νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφού ισχυρίζονται ότι εντοπίστηκε στον -κλειστό πλέον- λογαριασμό του Γκρίφιθς στο Instagram.

Ο Γκρίφιθς είχε βάρδια όταν η καταιγίδα έπληξε το Bayesian και δήλωσε στους ερευνητές ότι αυτός και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τους επιβάτες του σκάφους, αλλά έξι από αυτούς και ο σεφ του σκάφους έχασαν τη ζωή τους.

Ο Γκρίφιθς φέρεται να είπε στους ερευνητές: «Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος ήταν 20 κόμβοι (23 μίλια/ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι άλλοι.

»Το γιοτ έγειρε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε».

Το Bayesian χρειάστηκε 16 λεπτά για να βυθιστεί και οι εισαγγελείς ερευνούν κατά πόσον οι καταπακτές και οι τρύπες των λιμανιών έμειναν ανοιχτές και δεν ασφαλίστηκαν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που είχαν προβλεφθεί και τις οποίες γνώριζαν οι ντόπιοι ψαράδες.

Ο Giovanni Costantino, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας του Bayesian, The Italian Sea Group, έχει δηλώσει προηγουμένως στη MailOnline ότι η βύθιση οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος» και κατηγόρησε το πλήρωμα ότι δεν ασφάλισε το σκάφος επιμένοντας ότι ήταν «αβύθιστο».

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.