Κοσμος

Αντισυλληπτικά σε αρουραίους θα αρχίσει να δίνει η Νέα Υόρκη

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθυσμό τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ContraPest, έναν είδος αντισύλληψης για αρουραίους 

Η μάχη της Νέας Υόρκης ενάντια στους αρουραίους παίρνει νέα τροπή, αφού το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη και χορήγηση αντισυλληπτικών για τρωκτικά σε μια νέα προσπάθεια να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθυσμό τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, τους επόμενους μήνες η Νέα Υόρκη θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ContraPest, ένα είδος αντισύλληψης που θα τοποθετηθεί σε ειδικά δοχεία με στόχο να ενθαρρύνουν τους αρουραίους να το καταπιούν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μηνιαίες επιθεωρήσεις θα παρακολουθούν την ποσότητα του ContraPest που καταναλώνεται από τους αρουραίους σε κάθε καθορισμένη περιοχή. Αυτή η αλλαγή τακτικής έρχεται μετά τον τραγικό θάνατο του Flaco, μιας δημοφιλούς για τους ντόπιους κουκουβάγιας που δραπέτευσε και αργότερα πέθανε από την κατάποση ποντικοφάρμακου. Το περιστατικό ανέδειξε τους κινδύνους των παραδοσιακών μεθόδων ελέγχου των τρωκτικών, ωθώντας την πόλη να διερευνήσει ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις.

Το πρόβλημα με τους αρουραίους της Νέας Υόρκης είναι γνωστό παγκοσμίως – πυροδοτώντας ακόμη και μια μίνι τουριστική βιομηχανία γύρω της, με ανθρώπους που προσφέρουν εκδρομές με θέμα τους αρουραίους, αφού έγιναν γνωστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δημοσίευση βίντεο με αρουραίους που συρρέουν στους δρόμους και το μετρό της πόλης.