Κοσμος

Εμπλέκεται ο Ντομινίκ Πελικό και σε υποθέσεις δολοφονιών;

Πέντε ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμών και δολοφονιών ίσως φέρουν τη «σφραγίδα» του ενορχηστρωτή των βιασμών της Μαζάν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η υπόθεση Πελικό ίσως να λάβει νέες διαστάσεις, αν εξακριβωθεί ο δράστης αυτών των εγκλημάτων

Αν ένας από τους μεγάλους βραχνάδες των εμπλεκομένων στην υπόθεση Πελικό είναι το να έχει προκύψει καταδικαστική απόφαση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, μόλις προέκυψε άλλος ένας που αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του Ντομινίκ Πελικό και σε άλλες εγκληματικές υποθέσεις – μεταξύ αυτών βιασμοί και δολοφονίες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, τόσο οι ερευνητές των δικαστικών αρχών της Βακλούζ όσο και της εισαγγελίας, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο βασικός κατηγορούμενος της δίκης των βιασμών της Μαζάν που επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του διοργανώντας πάρτι βιασμών της στο ίδιο τους το σπίτι, εμπλέκεται και σε 5 ανεξιχνίαστες «παγωμένες» υποθέσεις βιασμών και δολοφονιών. Από τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων θα εξαρτηθούν πολλά αναφορικά με τη δικτύωση και την, ενδεχομένως, ακόμα πιο σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα του συζύγου της Ζιζέλ Πελικό, που με τη στάση και την τραγική ιστορία της έχει γίνει σύμβολο γενναιότητας στη Γαλλία. Ο κοινός τόπος που «ενώνει» τις 5 ανεξιχνίαστες υποθέσεις είναι το γεγονός ότι όλα τα θύματα εργάζονταν για κτηματομεσιτικές εταιρείες – ο Ντομινίκ Πελικό είναι πρώην κτηματομεσίτης. Έτσι, αν και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου, ο Πελικό ενδέχεται να έχει εκ νέου μπλεξίματα με τον νόμο.

Συγκεκριμένα, οι 5 υποθέσεις, όπως αποκαλύφθηκε, παρουσιάζουν παρόμοιο μοτίβο: κάποιος που υποδυόταν τον πελάτη κτηματομεσιτικού έκλεινε ραντεβού με ψεύτικη ταυτότητα, για να βρεθεί μόνος του σε ένα διαμέρισμα ή στο μεσιτικό γραφείο με μια κοπέλα.

Οι υποθέσεις στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκεται ο Ντομινίκ Πελικό

Το 1991, η Sophie Narme (23 ετών) βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Παρίσι. Το 1999, η Marion* (18 ετών) έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στο Villeparisis, Seine-et-Marne. Ο Πελικό, ο οποίος έχει ανακριθεί σχετικά με τη δολοφονία της Narme, αρνείται κατηγορηματικά ότι τη δολοφόνησε –παρ’ όλα αυτά βρίσκεται υπό έρευνα χωρίς στοιχεία DNA, σύμφωνα με τη Le Parisien– αλλά παραδέχτηκε την απόπειρα βιασμού της Marion, υπό την επίδραση μιας «παρόρμησης», όπως χαρακτηριστικά ομολόγησε. Επίσης, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι είχε ναρκώσει τη νεαρή κοπέλα, αναγκάζοντάς την να εισπνεύσει αιθέρα.

Η Danielle H. (28 ετών), στο Vannes (Μορμπιάν) τον Φεβρουάριο του 1994, είχε βρεθεί δεμένη χειροπόδαρα, φιμωμένη με το μαντήλι της και είχε βιαστεί κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού.  

Η Céline D. (26), στη Valenciennes (Nord), λίγες ημέρες αργότερα, βιάστηκε υπό την απειλή όπλου, επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψης για δουλειά σε μεσιτικό γραφείο.

Η Christine G., βρέθηκε νεκρή από τους συναδέλφους της στο κτηματομεσιτικό της γραφείο στο Berre-l'Etang (Bouches-du-Rhône) τον Μάιο του 2000. Δεν την είχαν βιάσει, όμως την στραγγάλισαν με κορδόνι παπουτσιού.

Ο François L. (60 ετών), τον Μάρτιο του 2004 στο Chelles (Seine-et-Marne), χτυπήθηκε στο πρόσωπο και απειλήθηκε με μαχαίρι και ένα πανί στο στόμα. Η άφιξη ενός περαστικού έδωσε τέλος στην επίθεση.

Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν χρησιμοποιήθηκε αιθέρας ή παρόμοια ουσία. Οι συγκρίσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη για να αποδειχθεί αν ο Πελικό είχε ή όχι ανάμειξη. Όπως δείχνουν οι έρευνες προς το παρόν, δεν τελεί υπό δικαστική έρευνα. Η δικηγόρος του Béatrice Zavarro, δήλωσε στο 20 Minutes ότι αυτές οι έρευνες αποτελούν έναν τρόπο «για να πέσει ακόμα μεγαλύτερη σκιά στην προσωπικότητα του Πελικό».