Κοσμος

Η πρόεδρος της Γεωργίας «πάγωσε» νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα των LGBTQ+

Ολοένα και μεγαλύτερη η πόλωση στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LGBTQ σημαίες
© daniel james / Unsplash

Η πρόεδρος της Γεωργίας «πάγωσε» νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα των LGBTQ+ - Ολοένα και μεγαλύτερη η πόλωση στη χώρα

Η πρόεδρος της Γεωργίας αρνήθηκε να υπογράψει νομοσχέδιο που αποσκοπεί στον αυστηρό περιορισμό των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας από το κοινοβούλιο της χώρας.

Τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο της Γεωργίας δέχθηκε έντονη κριτική μετά την έγκριση της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει σαρωτικές απαγορεύσεις στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, στις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια και στον περιορισμό των θεραπειών φυλομετάβασης.

Ο νόμος, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε στη γειτονική Ρωσία, επιδιώκει επίσης να θέσει εκτός νόμου τα pride και να λογοκρίνει τις απεικονίσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στον κινηματογράφο και τα βιβλία. Την Τετάρτη, το γραφείο της προέδρου Salome Zourabichvili δήλωσε ότι επέλεξε να μην προωθήσει τη νομοθεσία.

«Η πρόεδρος Ζουραμπιτσβίλι αρνήθηκε να υπογράψει το νομοσχέδιο και το επέστρεψε στο κοινοβούλιο χωρίς να ασκήσει βέτο», δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο AFP. Το νομοσχέδιο αναμένεται αντ' αυτού να υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.