Κοσμος

«Τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος»: Συντετριμμένη η οικογένεια του 26χρονου Ιωνά Καρούση

«Ήταν μοναχοπαίδι, το σπίτι τους ήταν στην Ιερουσαλήμ» ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωνάς Καρούσης
Θείος Ιωνά Καρούση: Τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος

Ιωνάς Καρούσης: Ο θείος του 26χρονου φοιτητή για τη δολοφονία του - Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του Ιωνά Καρούση, του 26χρονου φοιτητή που σκοτώθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Τελ Αβίβ. Ο θείος του Ιωνά Καρούση μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε ότι ο ανιψιός του δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στήθος. 

«Δεν έχασε τη ζωή του. Τον σκότωσαν οι δολοφόνοι. Τον εκτέλεσαν. Ήταν ένα παιδί 26 ετών, γεμάτο ζωή, το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μια ψυχούλα, μορφωμένος, διαβασμένος, ευγενικός, μιλούσε τρεις γλώσσες, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής. Ένα απίστευτο παιδί! Πήγε να κάνει την εργασία του για το πανεπιστήμιο και τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος», είπε ο θείος του Ιωνά Καρούση και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Με τον αδερφό μίλησα μου δύο φορές στο τηλέφωνο και δεν μπορεί να αρθρώσει. Όπως και εμείς φυσικά. Μέχρι πριν από μερικές μέρες ήμασταν μαζί εδώ. Ήταν στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, γιατί ερχόταν πάρα πολύ συχνά στην πόλη. Εδώ ήταν η πατρίδα του. Άλλο αν γεννήθηκε στο Ισραήλ και σπούδαζε εκεί». 

Θείος Ιωνά Καρούση: Ήταν μοναχοπαίδι, το σπίτι τους ήταν στην Ιερουσαλήμ

«Ο Ιωνάς ήταν μοναχοπαίδι. Ο αδερφός μου, ο Δημήτρης Καρούσης, με τη Ράνια, τη σύζυγό του, και οι δύο γιατροί, πήγαν το 1988 στο Ισραήλ με υποτροφίες, γιατί και οι δύο ήταν άριστοι φοιτητές. Έκαναν εκεί την καριέρα τους. Ο αδελφός μου είναι ένας από τους καλύτερους νευρολόγους στον κόσμο και ο Ιωνάς πήγε στο Τελ Αβίβ να σπουδάσει γιατί δεν είχε αντίστοιχη σχολή στην Ιερουσαλήμ. Ήταν στο 5ο έτος. Το σπίτι τους ήταν στην Ιερουσαλήμ», είπε οι θείος του 26χρονου σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Είχαν μια εργασία, να καταγράψουν κάποιους χώρους για τους σταθμούς των τραμ. Δεν πήγαινε για να χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς. Πήγε για να καταγράψει τον χώρο στο πλαίσιο της εργασίας του στο πανεπιστήμιο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ήταν εκεί. Βγήκαν από το τραμ και άρχισαν να πυροβολούν».

Ο κ. Καρούσης ανέφερε ακόμη ότι ο αδελφός του ήταν εκεί 36 χρόνια και ο Ιωνάς γεννήθηκε εκεί το 1998. «Είχαν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο ζωής και πάντα έπαιρναν τις προφυλάξεις τους, αλλά φόβο δεν είχαν εκφράσει ποτέ». 

Η κηδεία του θα γίνει στην Ιερουσαλήμ μάλλον το Σάββατο. «Θα πρέπει ο Θεός να βάλει το χέρι του για να σταματήσουν όλα αυτά. Πρέπει να σκεφτούν λογικά και να σταματήσουν όλα αυτά. Ο κόσμος θρηνεί χωρίς λόγο. Πεθαίνει κόσμος χωρίς λόγο». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4lwqjgt7gux)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.