Κοσμος

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ όπου σκοτώθηκε Έλληνας

Συνολικά επτά θύματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τελ Αβίβ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση 

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 16 τραυματίστηκαν.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα του Τελ Αβίβ σημειώθηκε χθες Τρίτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα.

Νωρίτερα οι ισραηλινές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα έξι εκ των επτά θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, μεταξύ των οποίων και εκείνο του 26χρονου Έλληνα, Ιωνά Καρούση.

Πρόκειται για τους Ρέβιταλ Μπρονστέιν, 24 ετών, από το Μπατ Γιαμ, Ίλια Νοζάντζε, 42, υπήκοος Γεωργίας, Σαχάρ Γκόλντμαν, 30 από το Λοντ, Ινμπάρ Σεγκέβ Βίγκντερ, 33 ετών, Νάντια Σοκολένκο, 40 ετών και ο  Έλληνας, Ιωνάς Καρούσης. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ταυτότητα ενός ακόμη θύματος. 

«Ένα από τα θύματα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ, η Ινμπάρ Σεγκέβ Βίγκντερ, δολοφονήθηκε ενώ προστάτευε τον 9 μηνών γιο της Ari», έγραψε την Τετάρτη ο λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας Έλληνας υπήκοος κάτοικος Ιεροσολύμων περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής στο ισραήλ, με πατέρα γνωστό νευροχειρουργό, ενώ η οικογένειά του έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του Ιωνά Καρούση μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τον γιο του και το τραγικό περιστατικό. Ο 26χρονος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ και ήταν γιος του γνωστού καθηγητή νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, Δημήτρη Καρούση. Ο πατέρας του σε πραγματικά πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη αλλά και πώς ενημερώθηκε για την ξαφνική απώλεια του παιδιού του.