Κοσμος

Ο Κιρ Στάρμερ επιστρέφει τα δώρα που δέχθηκε μετά τις αντιδράσεις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε «ορκιστεί να καθαρίσει την πολιτική σκηνή της χώρας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύτηκε να διασφαλίσει καλύτερη διαφάνεια σχετικά με το τι παρέχεται μετά τις αντιδράσεις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ προχώρησε στην επιστροφή δώρων ύψους 7.205 ευρώ, που έλαβε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο Κιρ Στάρμερ κάλυψε το κόστος έξι εισιτηρίων για την Τέιλορ Σουίφτ, τεσσάρων για τους ιπποδρομιακούς αγώνες, καθώς και μια συμφωνία ενοικίασης ρούχων με έναν σχεδιαστή υψηλών προδιαγραφών που προτιμούσε η σύζυγός του, Λαίδη Βικτόρια.

Αυτό συμβαίνει αφού ο Στάρμερ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ορκίστηκαν να «καθαρίσουν» τη βρετανική πολιτική, αντιμετώπισαν εβδομάδες επικρίσεων για την αποδοχή δωρεάν δώρων αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών από πλούσιους δωρητές.

Το μέγεθος των δωρεών αποκαλύφθηκε από το πρόγραμμα Westminster Accounts του Sky News, το οποίο αποκάλυψε πώς ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δυόμισι φορές περισσότερες δωρεές από τον πλησιέστερο βουλευτή από τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο σερ Κίρ δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει τους κανόνες ώστε να διασφαλιστεί καλύτερη διαφάνεια σχετικά με το τι παρέχεται μετά τις αντιδράσεις.