Κοσμος

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο οκτώ στρατιωτών στις μάχες στον Λίβανο

Καθώς μαίνονται σφοδρές μάχες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάζα: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός
© HAITHAM IMAD/ EPA

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο οκτώ στρατιωτών στις μάχες στον Λίβανο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οκτώ στρατιώτες του σκοτώθηκαν σε μάχη στο νότιο Λίβανο, καθώς οι δυνάμεις του εισέβαλαν στον βόρειο γείτονά του σε μια εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ.

Οι απώλειες ήταν οι πιο θανατηφόρες που υπέστη ο ισραηλινός στρατός στο μέτωπο του Λιβάνου κατά τον τελευταίο χρόνο των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και του υποστηριζόμενου από το Ιράν λιβανέζου αντιπάλου του.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι μαχητές της εμπλέκονται με τις ισραηλινές δυνάμεις την Τετάρτη, αναφέροντας παράλληλα ότι κατέστρεψε τρία ισραηλινά άρματα μάχης που προωθούνταν προς ένα μεθοριακό χωριό, στον νότιο Λίβανο. Στην ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι οι μαχητές του «κατέστρεψαν τρία ισραηλινά άρματα Merkava με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους» κοντά στο χωριό Μαρούν ελ Ρας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τακτικές μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένες μονάδες συμμετείχαν στις χερσαίες επιχειρήσεις του στο Λίβανο, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν σε πυραυλική επίθεση που προκάλεσε ανησυχίες ότι η πετρελαιοπαραγωγός Μέση Ανατολή θα μπορούσε να εμπλακεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Το Ιράν δήλωσε την Τετάρτη ότι η πυραυλική του επίθεση - η μεγαλύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο Ισραήλ - είχε τελειώσει, εκτός αν υπήρχε περαιτέρω πρόκληση, αλλά το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να ανταποδώσουν σκληρά.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.