Κοσμος

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο στρατιώτη στις μάχες στον Λίβανο

Η πρώτη απώλεια του ισραηλινού στρατού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ο λοχαγός Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ, 22 ετών, έπεσε στη μάχη στον Λίβανο σήμερα», ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ 

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε στις μάχες στον Λίβανο, δύο ημέρες αφότου εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στο έδαφος του Λιβάνου εναντίον της Χεζμπολάχ.

«Ο λοχαγός Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ, 22 ετών, έπεσε στη μάχη στον Λίβανο σήμερα», σύμφωνα με στρατιωτική ανακοίνωση και τον ιστότοπο του στρατού. Είναι η πρώτη απώλεια που ανακοινώνει ο στρατός του Ισραήλ στον Λίβανο από την έναρξη της επίθεσης αυτής τη Δευτέρα.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι μάχεται εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που μπήκαν στον νότιο Λίβανο. Το κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι βομβάρδισε πολλούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία του οποίου εξαπέλυσε νέες επιδρομές στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Δύναμη του ισραηλινού εχθρού διέσχισε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου στον λογαριασμό του στο X.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης στο Χ ότι ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα (drone) έθεσε στο στόχαστρο μία μονάδα του στον νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη την ώρα που μονάδα του στρατού «εργαζόταν για να ανοίξει τον δρόμο Μαρζαγιούν-Χασμπάγια» που είχε αποκλειστεί από τους βομβαρδισμούς.

«Δεν είναι παρά η αρχή της αντιπαράθεσης. Η αντίσταση στον νότο είναι στο υψηλότερο βαθμό προετοιμασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφι, στη διάρκεια οργανωμένης επίσκεψης των δημοσιογράφων στα νότια προάστια της Βηρυτού.