Κοσμος

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στο Ισραήλ

O απολογισμός από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση αυξήθηκε σε επτά νεκρούς

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης χθες στο Ισραήλ - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη, κατοίκου Ιεροσολύμων κατά τη χθεσινή επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Η οικογένειά του ζει στο Ισραήλ από το 1988. Ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το θάνατο του Έλληνα πολίτη στο Ισραήλ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

7 οι νεκροί στο Τελ Αβίβ από την τρομοκρατική επίθεση

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Την Τρίτη η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων. Ο απολογισμός στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το χτύπημα έγινε στην καρδιά του Ισραήλ, τη στιγμή που ήταν θέμα χρόνου το Ιράν να εξαπολύσει την πυραυλική επίθεση σε αντίποινα για την εκστρατεία του κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζοί να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας που απεικόνιζαν δύο ενόπλους.