Κοσμος

Το podcast της Hawk Tuah στα 3 κορυφαία του Spotify στις ΗΠΑ

Πίσω από τον Joe Rogan και τον Tucker Carlson

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Haliey Welch, γνωστή ως Hawk Tuah Girl, έγινε διάσημη μέσα σε ένα βράδυ μετά από ένα viral βίντεο. Τώρα κατέκτησε και το Spotify

Η Haliey Welch, γνωστή ως Hawk Tuah, έγινε γρήγορα διάσημη στο διαδίκτυο μετά από ένα viral βίντεο - και τώρα εκμεταλλεύεται τη φήμη της με το νέο της podcast στο Spotify. Το podcast της, «Talk Tuah», έγινε πρόσφατα το 3ο πιο δημοφιλές podcast στο Spotify, πίσω από το «The Joe Rogan Experience» και το «The Tucker Carlson Show».

Η Hawk Tuah τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή κατά τη διάρκεια μιας viral συνέντευξης στο δρόμο για το «Tim & Dee TV», όπου ρωτήθηκε: «Ποια είναι η κίνηση στο κρεβάτι που κάνει έναν άντρα να τρελαίνεται κάθε φορά;». Η απάντησή της στο παρακάτω βίντεο:

Το βίντεο διαδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι το βρήκαν διασκεδαστικό, μοναδικό και πολύ «νότιο» και η φράση «Hawk Tuah» μετατράπηκε σε meme εν μία νυκτί.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες viral τάσεις, το «Tim & Dee TV» προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά. Κυκλοφόρησε μια σειρά εμπορευμάτων με φράσεις όπως «If she don’t hawk tuah, I don’t want to talk tuah», πουλώντας καπέλα και μπλουζάκια. Η Haliey Welch συνεργάστηκε επίσης με τον Jason Poteete, ιδιοκτήτη της Fathead Threads, για να πουλήσει επίσημα καπέλα «Hawk Tuah». Το Rolling Stone ανέφερε ότι περισσότερα από 2.000 καπέλα πουλήθηκαν μέσα στις πρώτες εβδομάδες, δημιουργώντας έσοδα τουλάχιστον 65.000 δολαρίων.

Η Haliey Welch έχει πλέον εκμεταλλευτεί τη φήμη της εκκινώντας μια ολοκληρωμένη καριέρα. Προσέλαβε μια ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων και πρόσφατα κυκλοφόρησε το δικό της podcast, «Talk Tuah», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις αρχές του μήνα.