Κοσμος

«Τυφλή» επίθεση με πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ - Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Οι ισραηλινές αρχές αντιμετωπίζουν το γεγονός ως τρομοκρατική επίθεση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στο Τελ Αβίβ σημειώθηκαν δύο περιστατικά με ενόπλους που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά Ισραηλινών 

Ένοπλοι εξαπέλυσαν πυρ αδιακρίτως κατά Ισραηλινών στη Γιάφα, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, το βράδυ της Τρίτης (1/10), την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι το Ιράν θα εξαπολύσει πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, από τα πυρά δύο ενόπλων σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ άλλα επτά έχουν τραυματιστεί. Οι ισραηλινές αρχές αντιμετωπίζουν την ένοπλη επίθεση στο Τελ Αβίβ ως τρομοκρατική επίθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μπαράζ πυροβολισμών σε δύο σημεία της Τζάφα. Το ένα επεισόδιο σημειώθηκε κοντά σε έναν σταθμό του τραμ στην Οδό Γάζας και το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην Λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας και ασθενοφόρα.

Σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας που απεικονίζουν δύο ενόπλους, που θεωρείται ότι είναι οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, οι δύο ένοπλοι έχουν εξουδετερωθεί, δηλαδή είναι νεκροί, και η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, σε ολόκληρο το Ισραήλ ηχούσε ο αντιαεροπορικός συναγερμός, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε βροχή πυραύλων.