Κοσμος

Ισραήλ: Εντατικές προετοιμασίες ενόψει της επικείμενης ιρανικής επίθεσης

Οδηγίες για κινητά καταφύγια και συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραηλ
© ΕPA/ATEF SADADI

Ισραήλ: Εντατικές προετοιμασίες ενόψει της επικείμενης ιρανικής επίθεσης

Οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν οδηγίες προς τους κατοίκους της κεντρικής περιοχής του Ισραήλ, γνωστής ως Gush Dan, προειδοποιώντας τους να παραμείνουν «κοντά» σε ένα καταφύγιο ή άλλη προστατευμένη περιοχή μέχρι νεωτέρας, μετά από αναφορές για επικείμενη ιρανική επίθεση.

Το Ιράν ενημέρωσε τα «διεθνή μέρη» για το μέγεθος και τον χρόνο της αναμενόμενης επίθεσής του κατά του Ισραήλ, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο Sky News Arabia.

Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari λέει ότι τα αναμενόμενα πυραυλικά πυρά από το Ιράν είναι πιθανό να είναι μεγάλης κλίμακας. «Παρακολουθούμε σοβαρά την απειλή. Ζητάμε από το κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Τα πυρά από το Ιράν μπορεί να είναι ευρείας κλίμακας», λέει σε συνέντευξη Τύπου. «Όταν ακούγεται σειρήνα, σας ζητείται να εισέλθετε σε προστατευμένη περιοχή και να παραμείνετε εκεί μέχρι να σας ειδοποιήσουμε για το αντίθετο», προσθέτει ο Hagari.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν νωρίτερα την ανησυχία τους για τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν στο Ισραήλ σε λιγότερο από 15 λεπτά.

untitled_design_-_2024-10-01t191929_089

Αμερικανός δημοσιογράφος του Axios γράφει στο Χ ότι το Ιράν αναμένεται να επιτεθεί στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φτάσουν σε στόχους μέσα σε 12 λεπτά και όχι με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους κρουζ που χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας θα συνεδριάσει στις 7:30 μ.μ. εν μέσω προειδοποιήσεων για επικείμενη ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου σε ένα κυβερνητικό συγκρότημα καταφυγίων στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει στους Times of Israel ένα από τα γραφεία των υπουργών. Σύμφωνα με το Κανάλι 12, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιείται ενόψει μιας «σημαντικής νύχτας», χωρίς να διευκρινίζει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.