Κοσμος

Eρντογάν: Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει στο στόχαστρο και την Τουρκία

Η σύνδεση που έκανε με το «Κουρδικό»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Eρντογάν: Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει στο στόχαστρο και την Τουρκία

Η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με αφορμή την ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, και προσέθεσε ότι για την πατρίδα και την ανεξαρτησία της η χώρα του θα αντιταχθεί σε αυτή την «κρατική τρομοκρατία» με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντί μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» και επέμεινε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει ένα όνειρο και μια ουτοπία που εκτείνεται μέχρι την Ανατολία. «Ενώ παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, βλέπουμε επίσης καθαρά πώς το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει μικρούς δορυφόρους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία χρησιμοποιώντας την αυτονομιστική οργάνωση ως πιόνι» υποστήριξε, αναφερόμενος στην παρουσία των κουρδικών αυτονομιστικών οργανώσεων PYD και ΡΚΚ, στον βορρά της Συρίας και του Ιράκ αντίστοιχα.

«Για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην Αλεξανδρέττα, μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου είναι 170 χιλιόμετρα, παρατήρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να προσθέσει ότι «με άλλα λόγια, η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας» και ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στο Ισραήλ, όποιο κι αν είναι το κόστος».

«Προειδοποιώ το Ισραήλ με σαφήνεια, οι συνέπειες της χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες, συμπληρώνοντας πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο τη χώρα μας όσο και τη γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συναίνεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ