Κοσμος

Επίθεση με οξύ σε σχολείο στο Λονδίνο - Σε σοβαρή κατάσταση μια 14χρονη

Τραυματίας και ένας ακόμη έφηβος - Οι πρώτες περιγραφές του υπόπτου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κορίτσι ηλικίας 14 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με οξύ σε σχολείο του Λονδίνου - Τι αναφέρει η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε σοβαρά έξω από το σχολείο της στο δυτικό Λονδίνο μετά τη ρίψη ουσίας που πιστεύεται ότι ήταν οξύ, εναντίον της και ενός άλλου εφήβου, ενώ ένα μέλος του προσωπικού τραυματίστηκε επίσης καθώς προσπαθούσε να τους βοηθήσει.

Το κορίτσι παραμένει σε νοσοκομείο του Λονδίνου με τραύματα που ενδέχεται να αλλάξουν τη ζωή του μετά το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα μετά τις ώρες λειτουργίας της Ακαδημίας Γουεστμίνστερ το απόγευμα της Δευτέρας.

Λονδίνο: 14χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με οξύ σε σχολείο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει ότι πιστεύει ότι οι δύο έφηβοι προσεγγίστηκαν στην από έναν άνδρα «ο οποίος τους πέταξε μια ουσία πριν διαφύγει προς τη Χάροου Ρόουντ».

Η MET περιέγραψε τον ύποπτο ως έναν ψηλό και λεπτό μαύρο άνδρα που φορούσε σκούρα ρούχα και οδηγούσε ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Πρόσθεσε ότι το πρόσωπο του άνδρα ήταν καλυμμένο «πιθανώς από μάσκα ή μπαλακλάβα» και ότι οδηγούσε το σκούτερ προς και από τη σκηνή.

Ένα αγόρι ηλικίας 16 ετών παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν αλλάζουν τη ζωή του, ενώ το μέλος του προσωπικού, μια γυναίκα ηλικίας 27 ετών, έχει επιστρέψει στο σπίτι της από το νοσοκομείο.

Η Ακαδημία Γουεστμίνστερ δήλωσε ότι ο τραυματισμένος έφηβος ήταν παριστάμενος στη σκηνή της επίθεσης και όχι μαθητής του σχολείου.

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου για προληπτικούς λόγους, αφού ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία, αλλά έκτοτε έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί της ΜΕΤ επενέβησαν στο περιστατικό αφού ειδοποιήθηκαν από μέλος του προσωπικού κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Δύο πυροσβεστικά συνεργεία και ειδικοί σε επικίνδυνα υλικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου στάλθηκαν επίσης στο σημείο για να το καταστήσουν ασφαλές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Τα τεστ συνεχίζονται. Σε αυτό το στάδιο οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για όξινη ουσία».

Το σχολείο είναι κλειστό, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου και αρκετούς υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.

(Με πληροφορίες του BBC News)