Κοσμος

Εικόνα ντροπής με AμΕΑ ρεπόρτερ του BBC - Σέρνεται σε αεροπλάνο πολωνικής αερογραμμής για να πάει τουαλέτα

Ο Φρανκ Γκάρντνερ είχε πέσει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το 2004

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα ντροπής με AμΕΑ ρεπόρτερ του BBC - Σέρνεται σε αεροπλάνο πολωνικής αερογραμμής για να πάει τουαλέτα

BBC:  AμΕΑ ρεπόρτερ σέρνεται σε αεροπλάνο πολωνικής αερογραμμής για να πάει τουαλέτα 

Ένας δημοσιογράφος του BBC News χρειάστηκε να «συρθεί στο πάτωμα» για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα σε αεροπλάνο, επειδή η αεροπορική εταιρεία δεν επέτρεπε την είσοδο αναπηρικών αμαξιδίων στις πτήσεις.

Ο ανταποκριτής ασφαλείας του BBC, Φρανκ Γκάρντνερ, δημοσίευσε στο X μια φωτογραφία των ποδιών του στο πάτωμα ενός αεροσκάφους, το οποίο, όπως είπε, βρισκόταν σε πτήση επιστροφής από τη Βαρσοβία, που εκτελούσε η LOT Polish Airlines, τη Δευτέρα.

Στο συνοδευτικό μήνυμα ανέφερε ότι «έπρεπε να συρθεί στο πάτωμα για να φτάσει στην τουαλέτα, καθώς “δεν έχουμε αναπηρικές καρέκλες στο αεροσκάφος”. Είναι πολιτική της αεροπορικής εταιρείας».

Κάνοντας λόγο για «διάκριση» σε όποιον δεν μπορεί να περπατήσει, πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση ότι το λάθος ήταν του αερομεταφορέα και όχι του πληρώματος καμπίνας, το οποίο ήταν «όσο πιο εξυπηρετικό και απολογητικό μπορούσε να είναι».

«Δεν θα ξαναπετάξω με την LOT μέχρι να ενταχθούν στον 21ο αιώνα», ανέφερε. Μεταξύ των υποστηρικτικών αντιδράσεων, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «σοκαριστικό», «εξωφρενικό», «φρικτό» και «απίστευτο», ενώ ένας απλά είπε: «Οι λέξεις αποτυγχάνουν».

Σε ανακοίνωσή της, η LOT δήλωσε ότι τα αναπηρικά αμαξίδια επί του αεροσκάφους είναι διαθέσιμα στα αεροσκάφη Dreamliner, αλλά όχι στον στόλο των μικρών αποστάσεων λόγω «περιορισμένου χώρου».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι «δεσμεύεται να βελτιώσει τις υπηρεσίες μας για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες θα έχουν μια άνετη και αξιοπρεπή ταξιδιωτική εμπειρία».

Στις 6 Ιουνίου 2004, ενώ έκανε ρεπορτάζ από το Αλ Σουουαϊντί, μια συνοικία του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Γκάρντνερ τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση ενόπλων της Αλ Κάιντα, η οποία τον άφησε μερικώς παράλυτο στα πόδια. Επέστρεψε στο ρεπορτάζ για το BBC στα μέσα του 2005, χρησιμοποιώντας αναπηρικό καροτσάκι. Έχει γράψει δύο μη μυθοπλαστικά έργα, καθώς και μια σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον φανταστικό αξιωματικό του SBS που έγινε πράκτορας της MI6 Λουκ Κάρλτον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.