Κοσμος

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Εκτιμήσεις για 25 νεκρούς μετά από φωτιά σε σχολικό

Οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστικές αρχές της Ταϊλάνδης δίπλα από το καμένο σχολικό λεωφορείο
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Εκτιμήσεις για 25 νεκρούς μετά από φωτιά σε σχολικό © EPA / NARONG SANGNAK

Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη: Εκτιμήσεις για 25 νεκρούς - Οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή

«Μουδιασμένη» είναι η Ταϊλάνδη για το δυστύχημα που καταγράφηκε σήμερα (1.10), όταν σχολικό λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στα περίχωρα της Μπανγκόκ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 25 νεκρούς. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι περίπου 25 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες. Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 19 επιβάτες από τους 44 (38 παιδιά και έξι καθηγητές) διασώθηκαν. Δεκαέξι μαθητές και τρεις δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα αιτία της φωτιάς είναι υπό διερεύνηση.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο Χ σοκάρουν. Σε αυτές διακρίνονται πυκνοί καπνοί να βγαίνουν από το σχολικό λεωφορείο, μέρος του οποίου φλέγεται. 

Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη: Οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χμλ βορείως της πρωτεύουσας. «Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.