Κοσμος

Ο Όρμπαν απειλεί την ΕΕ: «Θα στείλω μετανάστες στις Βρυξέλλες»

«Η εποχή των ελεύθερων ταξιδιών φτάνει στο τέλος της», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν © ΕΡΑ/SZILARD KOSZTICSAK

Ο Βίκτορ Όρμπαν εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή το μεταναστευτικό

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απείλησε ότι θα «στείλει τους μετανάστες στην Grand-Place στις Βρυξέλλες», αναφερόμενος ουσιαστικά στο πρόστιμο των 200.000.000 ευρώ που επέβαλε η ΕΕ στη χώρα για παραβίαση των κανόνων για το άσυλο.

Όρμπαν: Θα στείλω μετανάστες στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών

«Εάν οι Βρυξέλλες επιμείνουν στην απόφασή τους να μας τιμωρήσουν, θα πάρουν αυτό που θέλουν» είπε ο Όρμπαν για το πρόστιμο, το οποίο αφορά τη μεταχείριση των μεταναστών από την Ουγγαρία, η οποία «κρατούσε παράνομα» αιτούντες άσυλο και τους απέλασε προτού μπορέσουν να ασκήσουν έφεση κατά της απόρριψης των αιτήσεών τους.

«Θα μεταφέρουμε τους μετανάστες που χτυπούν την πόρτα της Ουγγαρίας στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών» απείλησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Στα τέλη Αυγούστου, η ουγγρική κυβέρνηση απείλησε ότι θα δώσει σε κάθε μετανάστη που προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα ένα εισιτήριο μονής διαδρομής για τις Βρυξέλλες, ενώ αργότερα διαφήμιζαν λεωφορεία που έκαναν δρομολόγια προς τις Βρυξέλλες «γεμάτα μετανάστες».

«Η εποχή των ελεύθερων ταξιδιών φτάνει στο τέλος της» είπε ο Όρμπαν στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφερόμενος στην απόφαση της Γερμανίας να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της.

Ο Όρμπαν είπε ότι «το μόνο που έπρεπε να κάνουν» για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση ήταν «να ακολουθήσουν το ουγγρικό παράδειγμα και να μην αφήσουν τους μετανάστες να μπαίνουν». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.