Κοσμος

Ένα γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ «κοσμεί» την έρημο της Νεβάδα

Το έργο τέχνης άγνωστου δημιουργού είναι μια «τολμηρή πολιτική δήλωση»

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το άγαλμα του Τραμπ ανεγέρθηκε σε έναν περιφραγμένο οικόπεδο δίπλα στο Interstate 15 βόρεια του Λας Βέγκας στις 28 Σεπτεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε το στίγμα του στο Λας Βέγκας με τη μορφή ενός γυμνού αγάλματος ύψους 13 μέτρων στην έρημο της Νεβάδα.

Το άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κινείται σαν μαριονέτα

Ο καλλιτέχνης παραμένει άγνωστος, αλλά πιθανολογείται ότι είναι ο τοπικός ακτιβιστής Τζόσουα Μουρ, ο οποίος φιλοτέχνησε τέτοια αγάλματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψήφιου προέδρου κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020.

Το άγαλμα του πρώην προέδρου, με τίτλο «Crooked and Obscene», ανεγέρθηκε σε έναν περιφραγμένο οικόπεδο δίπλα στο Interstate 15 βόρεια του Λας Βέγκας, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το άγαλμα είναι συνδεδεμένο με σχοινιά και καλώδια, επιτρέποντάς το να κινείται σαν μαριονέτα. Είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό οπλισμό που καλύπτεται με αφρό και ζυγίζει περίπου 2,7 τόνους.

Το έργο τέχνης είναι μια «τολμηρή δήλωση για τη διαφάνεια, την ευαλωτότητα και τις δημόσιες περσόνες των πολιτικών», δήλωσαν οι δημιουργοί προκαλώντας τους θεατές να σκεφτούν κριτικά για την πολιτική επιρροή», σύμφωνα με τον Independent.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί γίνονται μάρτυρες γυμνών αγαλμάτων του Ντόναλντ Τραμπ. Το 2016, πέντε γυμνά αγάλματα του Τραμπ εμφανίστηκαν στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Κλίβελαντ και το Σιάτλ.

Το project είχε τον τίτλο «The Emperor Has No Balls» από τους Indecline, μια ομάδα που αυτοχαρακτηρίζεται ως «κολεκτίβα ακτιβιστικής τέχνης».