Κοσμος

Kρις Κριστόφερσον: Ο μουσικός είχε διαγνωστεί λανθασμένα με τη νόσο του Άλτσχάιμερ

Eντέλει διαγνώστηκε με βορρελίωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Kρις Κριστόφερσον: Ο μουσικός είχε διαγνωστεί λανθασμένα με τη νόσο του Άλτσχάιμερ

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Κρις Κριστόφερσον o oποίος πέθανε χθες, πάλευε με προβλήματα μνήμης τα οποία είχαν διαγνωσθεί ως νόσος του Αλτσχάιμερ, αλλά τελικά στην πραγματικότητα έπασχε από βορρελίωση, γνωστή ως η νόσος του Lyme, που μεταδίδεται από τσιμπούρια.

Άρθρα στο Rolling Stone και στο περιοδικό ψυχαγωγίας Closer Weekly αποκαλύπτουν ότι ο Κρις Κριστόφερσον –του οποίου τα τραγούδια έχουν διασκευαστεί από ονόματα όπως ο Johnny Cash, η Janis Joplin και ο Elvis Presley– πάλευε με μια πολυετή ιατρική Οδύσσεια.

Ο Κριστόφερσον και η σύζυγός του είχαν δηλώσει στο Rolling Stone ότι για χρόνια οι γιατροί του έλεγαν ότι η ολοένα και πιο εξουθενωτική απώλεια μνήμης του οφειλόταν είτε σε Αλτσχάιμερ είτε σε άνοια που προκλήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι από την πυγμαχία και το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι που έπαιζε στην εφηβεία και στις αρχές των είκοσι ετών του.

«Κάποιες μέρες, δεν μπορούσε καν να θυμηθεί τι έκανε από τη μια στιγμή στην άλλη», αναφέρει η ιστοσελίδα για τον ηθοποιό που πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Barbra Streisand στην ταινία του 1976 «A Star is Born» και ο οποίος είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «Blade».

Το 2016, όμως, ένας γιατρός αποφάσισε να εξετάσει τον καλλιτέχνη για τη νόσο του Lyme, η οποία μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα, όπως προβλήματα μνήμης και αυτό που κάποιοι περιγράφουν ως «εγκεφαλική ομίχλη», καθώς και ένα ευρύ φάσμα άλλων συμπτωμάτων. Το τεστ βγήκε θετικό.

«Έπαιρνα όλα αυτά τα φάρμακα για πράγματα που δεν έχει και όλα έχουν παρενέργειες» είπε στο περιοδικό. Μετά τη διάγνωση της νόσου του Lyme, εγκατέλειψε αυτά τα φάρμακα και πέρασε από τρεις εβδομάδες θεραπείας για τη βορρελίωση.