Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Απειλήθηκε η ζωή του δημάρχου της Μαζάν

Απειλές θανάτου προς τον δήμαρχο της Μαζάν

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η δήλωση που προκάλεσε οργή και πυροδότησε κύμα απειλών προς το πρόσωπο του τοπικού άρχοντα

Κάποια άστοχα σχόλια του δημάρχου της Μαζάν, Λουί Μπονέ, για την υπόθεση Πελικό, κατάφεραν να εξοργήσουν την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμα και απειλές θανάτου εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο Μπονέ μιλώντας στο BBC είπε μεταξύ άλλων αμφιλεγόμενων ότι τα όσα έρχονται στο φως από την εν εξελίξει ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης Πελικό «θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα».

Βέβαια, το σύνολο της κοινής γνώμης που όλες αυτές τις εβδομάδες ακούει με αποτροπιασμό τα όσα έπρεπε να ζήσει η επιζώσα μαζικών βιασμών Ζιζέλ Πελικό από τον ίδιο της τον σύζυγό, Ντομινίκ, είχε άλλη άποψη, καθώς κάθε ημέρα καταθέσεων στη δίκη, είναι μια ημέρα όπου όλα τα... χειρότερα έχουν ξεπηδήσει από κάποιο καζάνι της κόλασης. Όσοι λοιπόν άκουσαν τον Μπονέ να λέει αυτή την κουβέντα, εξοργίστηκαν με τη στωικότητά του απέναντι στους βιαστές και τον διοργανωτή αυτής της θηριωδίας.

Έκτοτε, ο δήμαρχος έχει δεχτεί απειλές θανάτου και η κοινότητα του Mazan προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να πει μετά από τόσες τρομακτικές καταθέσεις.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να επιστρέψει με διευκρινιστικές δηλώσεις μέσα από συνέντευξή του στο Midi Libre, ωστόσο χωρίς να καταφέρει να εξευμενίσει τους κατοίκους του δήμου του.

«Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Εξάλλου, κανείς δεν πέθανε» ήταν η πρώτη δήλωσή του Μπονέ που προκάλεσε αντιδράσεις και επανήλθε λέγοντας: «Καταλαβαίνω ότι αυτά τα σχόλια είναι σοκαριστικά και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη». Ωστόσο, ο Μπονέ επιτέθηκε στη δήλωση αυτή στην «αδιάκοπη πίεση των μέσων ενημέρωσης» που δέχεται ο δήμος του από την έναρξη της δίκης. Ήταν αυτό αρκετό για να μειωθούν οι εντάσεις; Όχι ακριβώς. Σε συνέντευξή του στο Midi Libre, ο Louis Bonnet εξήγησε ότι είχε δεχθεί «απειλές θανάτου».

«Στη συνέντευξη στο BBC, κατέρρευσα λίγο. Στο Μαζάν, έπρεπε να ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, παρ’ όλο που δεν είχαμε ζητήσει τίποτα. Και υπήρξε η στιγμή που είπα κάτι λίγο έντονο, ακατάλληλο» παραδέχεται. Ο δήμαρχος βρήκε επίσης την ευκαιρία να επαινέσει την ποιότητα ζωής στο χωριό του, το οποίο βρέθηκε στη θύελλα των μέσων ενημέρωσης ακριβώς λόγω της ενορχηστρωμένης θηριωδίας του Ντομινίκ Πελικό εναντίον της ίδιας της συζύγου και μητέρας των παιδιών του.

«Οι άνθρωποι του Mazan ζουν καλά. Είναι ένα ευχάριστο χωριό, μια μικρή πόλη στην εξοχή. Έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να χαλαρώσουμε. Οι άνθρωποι του Mazan δεν είναι βιαστές», βρέθηκε να λέει ο Μπονέ, όμως, μέχρι στιγμής αυτές οι επανορθωτικές δηλώσεις του δεν έχουν σταθεί αρκετές ώστε να σβήσουν τη φωτιά.

Δεδομένης μάλιστα της δημοσιότητας που έχει πάρει η δίκη, πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν ότι ο δήμαρχος καλό θα είναι να μην εμφανίζεται συχνά στα ΜΜΕ και να μην παίρνει θέση για κάτι που ξεπερνά όχι μόνο τον ίδιο και τη μικρή τοπική κοινωνία της Μαζάν, αλλά συνολικά τη γαλλική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Ζιζέλ Πελικό εξέλαβε και ένα μάλλον αναπάντεχο μήνυμα στήριξη από τον αθλητή του ΜΜΑ, Σεντρίκ Ντουμπέ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η καρδιά μου σας λυπάται όλες».

Συγκεκριμένα, ο αθλητής το βράδυ της Τετάρτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Μια από τις προσευχές μου είναι για σένα. Gisèle, θέλω να ξέρεις ότι η καρδιά μου συμπαραστέκεται σε σένα και σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας. Είναι δύσκολο να ξυπνάς το 2024 και να βλέπεις ότι ο Άνθρωπος είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Σου αξίζει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!».

Με πληροφορίες από LaDepeche.fr