Κοσμος

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Μια ανάσα από λιβανέζικο έδαφος οι χερσαίες δυνάμεις το Ισραήλ

Ποιος είναι ο στόχος του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Μια ανάσα από λιβανέζικο έδαφος οι χερσαίες δυνάμεις το Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/ATEF SAFADI

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Μια ανάσα από λιβανέζικο έδαφος οι χερσαίες δυνάμεις το Ισραήλ - Ποιος είναι ο στόχος του Ισραήλ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. «Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας μετά την εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ.

Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, στόχος των Ισραηλινών είναι να καταλάβουν θέσεις της Χεζμπολάχ προτού ακολουθήσει πλήρης στρατιωτική, χερσαία, επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, από τις ισραηλινές εναέριες επιθέσεις στον νότιο και ανατολικό Λίβανο, την Κυριακή, τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Israel strikes Houthi rebels in Yemen | LiveNOW from FOX

«Για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ μακριά»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε απόψε ότι «κανένας τόπος δεν είναι πολύ απομακρυσμένος» για το Ισραήλ, μετά τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην Υεμένη, σε απάντηση για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στο ισραηλινό έδαφος.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο» ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Γκάλαντ παρακολούθησε την εξέλιξη της επιχείρησης στην Υεμένη από την αίθουσα διοίκησης και ελέγχου της πολεμικής αεροπορίας.

Το Times of Israel αναφέρει ότι οι IDF ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις στα σύνορα με τον Λίβανο για να εξουδετερώσουν κοντινές θέσεις της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δύο αμερικανικές αναφορές, οι οποίες έρχονται εν μέσω μιας σειράς τιμωρητικών ισραηλινών επιθέσεων εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν και οι οποίες ξεκίνησαν εν μέσω της έκρηξης στις 17 Σεπτεμβρίου χιλιάδων βομβητών που κατείχαν μέλη της Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις των μηχανισμών, αλλά εξαπέλυσε την επόμενη ημέρα αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη νότια Βηρυτό. Σε μια μαζική επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου την Παρασκευή σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα μαζί με άλλους κορυφαίους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης και έναν Ιρανό στρατηγό.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.