Κοσμος

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν

Ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ και ξάδελφος του Νασράλα ο νέος ηγέτης της οργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιος είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν
Ποιος είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν © EPA/WAEL HAMZEH

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν - Ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ και ξάδελφος του Νασράλα ο νέος ηγέτης της οργάνωσης

Τον θάνατο του Χασάν Νασράλα επιβεβαίωσε η Χεζμπολάχ, με τον επί 32 χρόνια ηγέτη της οργάνωσης να δολοφονείται από το Ισραήλ στην επίθεση κατά του στρατιωτικού αρχηγείου της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το απόγευμα της Παρασκευής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ηγεσίας του Νασράλα, η Χεζμπολάχ εξελίχθηκε σε σημαντικό πολιτικό και στρατιωτικό παράγοντα στον Λίβανο, με καθοριστική επιρροή στις περιφερειακές εξελίξεις. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Χεζμπολάχ και στο προσκήνιο έρχεται η διαδοχή του και η μελλοντική πορεία της οργάνωσης.

Ποιος είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν

Γεννημένος το 1964 στο Ντέιρ Κανούν Εν Νάχρ, στον νότιο Λίβανο, ο Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν είναι Λιβανέζος Σιίτης κληρικός και ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Προερχόμενος από μια Σιιτική οικογένεια, ο Σάφι Αλ Ντιν είναι ξάδερφος από την πλευρά της μητέρας του Χασάν Νασράλα. Θεωρείται ευρέως ως ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης. Ο αδερφός του, Αμπντάλα Σάφι Αλ Ντιν, είναι εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ στο Ιράν.

Η θέση του τον τοποθετεί επίσης μεταξύ των τριών κορυφαίων ηγετών της Χεζμπολάχ, μαζί με τον Νασράλα και τον Ναΐμ Κασέμ

Η σημασία του Χασίμ Σάφι Αλ Ντιν εντός της Χεζμπολάχ εκτείνεται πέρα από τους πολιτικούς του ρόλους. Είναι ένας από τους έξι κληρικούς που υπηρετούν στο Συμβούλιο Σούρα, το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο της Χεζμπολάχ, και εξελέγη επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου το 2001.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.