Κοσμος

Ο αντίκτυπος της «Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ» στη προσωπική ζωή της Μάγκι Σμιθ

Η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αντίκτυπος της «Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ» στη προσωπική ζωή της Μάγκι Σμιθ - Η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών

Η Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ, διπλά βραβευμένη με Όσκαρ γνωστή από τις ταινίες Χάρι Πότερ και στη σειρά Downton Abbey, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το BBC.

Σε δήλωση των γιων της Toby Stephens και Chris Larkin αναφέρεται: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Dame Μάγκι Σμιθ.

Μια από τους λίγες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει το τρίπτυχο Όσκαρ (δύο), Έμμυ (τέσσερα) και Τόνι, η μακρά καριέρα της Σμιθ ξεκίνησε στη σκηνή τη δεκαετία του 1950.

Αλλά για πολλούς νεότερους θαυμαστές τον 21ο αιώνα, ήταν περισσότερο γνωστή ως καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ και στις επτά ταινίες «Χάρι Πότερ», και ως χήρα κόμισσα στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά και στα κινηματογραφικά spin-offs του «Downton Abbey», ένας ρόλος που φαινόταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ηθοποιού που είναι γνωστή για τις υπονοούμενα με το πορτοφόλι και τις κακόβουλες σπόντες.

Η θρυλική Βρετανίδα ηθοποιός είχε δώσει συνέντευξη στο The Graham Norton Show το 2016 και είχε εξηγήσει πώς ο ρόλος της στο «Χάρι Πότερ» άλλαξε τη ζωή της.

«Πάρα πολλά μικρά παιδιά με χαιρετούσαν στο δρόμο. Ήταν κάτι πολύ όμορφο», είχε πει η Smith. Μάλιστα, θυμήθηκε μια μια ξεκαρδιστική στιγμή, όπου ένας πιτσιρικάς την σταμάτησε στον δρόμο για να την ρωτήσει αν είναι όντως γάτα...«Συγκεντρώσου μικρέ, πώς θα μπορούσα να είμαι γάτα;'» ήταν η απάντηση της.

«Είναι ευλογία να λαμβάνεις τόσο αγάπη από αυτές τις ψυχούλες» είχε πει σε μια άλλη παλιότερη συνέντευξη.

Μάγκι Σμιθ: Ο Χάρι Πότερ αποχαιρετά την καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ

Το δικό του «αντίο» στη Μάγκι Σμιθ είπε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χάρι Πότερ σε 8 ταινίες.

Η Μάγκι Σμιθ έφυγε από τη ζωή σήμερα, Παρασκευή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ αποχαιρέτησε την συμπρωταγωνίστριά του και αξέχαστη καθηγήτρια «ΜακΓκόναγκαλ» από τη διάσημη σειρά ταινιών «Harry Potter» μέσα από συγκινητικές δηλώσεις στην μνήμη της.

Το «αντίο» του Ντάνιελ Ράντκλιφ στη Μάγκι Σμιθ

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τη Μάγκι Σμιθ ήμουν 9 ετών και διαβάζαμε σκηνές για τον “David Copperfield”, που ήταν η πρώτη μου δουλειά. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για αυτήν εκτός από το ότι οι γονείς μου έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι θα δούλευα μαζί της.

Το άλλο πράγμα που ήξερα για εκείνη ήταν ότι ήταν μια κυρία, οπότε το πρώτο πράγμα που τη ρώτησα όταν συναντηθήκαμε ήταν: θα ήθελες να σε φωνάζω κυρία; κάτι με το οποίο η ίδια είχε γελάσει και μου είχε πει: μην είσαι γελοίος. Θυμάμαι ότι ήμουν νευρικός με την γνωριμία μας και μετά με έκανε αμέσως να ηρεμήσω.

Ήταν απίστευτα ευγενική μαζί μου σε εκείνο το γύρισμα και μετά είχα την τύχη να συνεχίσω να δουλεύω μαζί της για άλλα 10 χρόνια στις ταινίες Χάρι Πότερ. Ήταν μια ​​διάνοια, με μία ένδοξα κοφτερή γλώσσα, μπορούσε να εκφοβίσει και να γοητεύσει την ίδια στιγμή και ήταν, όπως θα σας πουν όλοι, εξαιρετικά αστεία.

Θα θεωρώ πάντα τον εαυτό μου απίστευτα τυχερό που μπόρεσα να δουλέψω μαζί της και να αφιερώσω χρόνο γύρω της στα γυρίσματα. Η λέξη θρύλος χρησιμοποιείται υπερβολικά, αλλά αν ισχύει για οποιονδήποτε  στον κλάδο μας, τότε ισχύει και για εκείνη. Ευχαριστώ Μάγκι», είπε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ.