Κοσμος

Έξι κτίρια καταστράφηκαν από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό

Για 2 νεκρούς και 76 τραυματίες κάνει λόγο το CNN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
εκρηξη σε κτιριο
Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό © Faytuks

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ήταν ο στόχος των ισραηλινών επιδρομών

Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, ενώ τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν και 76 τραυματίστηκαν όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA την Παρασκευή.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί»

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων. Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν τα ερείπια και το υπουργείο «αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες», σύμφωνα με το CNN.

Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν ο στόχος των επιδρομών την Παρασκευή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4haxgcibwz5)

Πηγές ασφαλείας στο Λίβανο δήλωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο μια περιοχή όπου συνήθως εδρεύουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ. Ήταν η πιο σφοδρή επίθεση στη Βηρυτό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Τα πλήγματα έπληξαν τη Βηρυτό λίγο μετά την υπόσχεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνεχίσει τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών στο Λίβανο σε μια ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.