Κοσμος

Λίβανος: «Πάρτε την επόμενη πτήση και φύγετε» καλούν οι Βρετανοί

Άγνωστη μέχρι στιγμής η τύχη του Νασράλα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε και πάλι τους Βρετανούς υπηκόους στον Λίβανο να φύγουν αμέσως από τη χώρα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον Λίβανο εν αναμονή ανακοινώσεων σχετικά με την τύχη του Νασράλα μετά το ισραηλινό χτύπημα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ.

Βρετανία: «Πάρτε την επόμενη διαθέσιμη πτήση»

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε και πάλι τους Βρετανούς υπηκόους στον Λίβανο να φύγουν αμέσως από τη χώρα. Οι Βρετανοί υπήκοοι στον Λίβανο θα πρέπει να «πάρουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

Η κινητικότητα που επικρατεί στις διπλωματικές αποστολές τόσο των δυτικών όσο και των αραβικών χωρών είναι μεγάλη, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατός του Λιβάνου έχει στήσει προστατευτικά ένα κλοιό ασφαλείας γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη Βηρυτό, εν αναμονή των εξελίξεων.

Η τύχη του Νασράλα παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη παρά τις διαρροές νωρίτερα πηγών της οργάνωσης ότι «είναι καλά» κι ότι είναι «ασφαλής». Ερωτηθείς, δε, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, περί της απόπειρας δολοφονίας του Νασράλ, που αποτελούσε στόχο στο χτύπημα στη Βηρυτό, προέτρεψε να «περιμένετε».