Κοσμος

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τον τυφώνα Χέλεν σε Φλόριντα και Τζόρτζια

Η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη, αναφέρουν οι Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρας περπαταει σε πλημμυρισμενη πολη
Το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν προκάλεσε πλημμύρες στην Ατλάντα της Τζόρτζια © ΕΡΑ/ERIK S. LESSER

Ο τυφώνας Χέλεν εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα αφού έφτασε στη στεριά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και πτώσεις δέντρων

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τζόρτζια και άλλοι πέντε στη Φλόριντα, από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4gwuindvmyp)

Στα παράλια της Φλόριντας η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε έως και 4,5 μέτρα

«Αυτή η καταιγίδα ήταν φονική. Επιβεβαιώθηκε ότι έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ. Το ένα από τα θύματα ήταν μέλος μιας ομάδας διάσωσης.

«Υπάρχουν πέντε νεκροί» από τον τυφώνα, επιβεβαίωσε εξάλλου το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πινέλας, στη δυτική ακτή της Φλόριντας. Άλλο ένα θύμα αναφέρθηκε στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο τυφώνας εξασθένησε σε τροπική καταιγίδα αφού έφτασε στη στεριά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Στα παράλια της Φλόριντας η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά τόπους κατά 4,5 μέτρα.

«Η απειλή δεν έχει περάσει» και η κατάσταση «παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε η Ντιάν Κρίσγουελ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών (FEMA). Το Αμερικανικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) προειδοποίησε επίσης ότι οι «ιστορικές» και «καταστροφικές» πλημμύρες που συνοδεύονται από κατολισθήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.