Κοσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε το στρατηγείο της Χεζμπολάχ με στόχο τον Νασράλα

Άγνωστη η τύχη του, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το Ισραήλ βομβάρδισε συγκρότημα κτιρίων στη Βηρυτό με στόχο τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή, σε μια επίθεση που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και έστειλε πυκνά σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη.

Η τηλεόραση al-Manar της Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν και υπήρξαν πολλά θύματα στα πολλαπλά πλήγματα, τα οποία σηματοδότησαν μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη βαριά οπλισμένη, υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωσης..

Σε τηλεοπτική δήλωση, ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι το κεντρικό κέντρο διοίκησης ήταν ενσωματωμένο βαθιά μέσα σε μη στρατιωτικές περιοχές.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση al-Manar έδειξαν τουλάχιστον έναν κρατήρα που σιγοκαίει στο σημείο της επίθεσης.

Πηγές ασφαλείας στο Λίβανο δήλωσαν ότι η επίθεση είχε στόχο μια περιοχή όπου συνήθως εδρεύουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ. Ήταν η πιο σφοδρή επίθεση στη Βηρυτό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Τα πλήγματα έπληξαν τη Βηρυτό λίγο μετά την υπόσχεση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνεχίσει τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών στο Λίβανο σε μια ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Η επί ένα χρόνο σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ κλιμακώθηκε απότομα αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας τους φόβους για μια ακόμη πιο καταστροφική σύγκρουση μεταξύ των βαριά οπλισμένων αντιπάλων.

Το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που, όπως λέει, απεικονίζει τον Νετανιάχου να εγκρίνει την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα. Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τον Νετανιάχου στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, μαζί με στρατιωτικό αξιωματούχο και τον αρχηγό του επιτελείου του.