Κοσμος

O πρόεδρος της Αϊτής ήπιε νερό από την κανάτα και έγινε μούσκεμα

Η γκάφα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O πρόεδρος της Αϊτής ήπιε νερό από την κανάτα και έγινε μούσκεμα - Η γκάφα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ

Ένα απρόοπτο είχε ο μεταβατικός πρόεδρος της Αϊτής, Έντγκαρντ Λεμπλάν Φιλς (Edgard Leblanc Fils), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, όταν ο Φιλς θέλησε να πιει λίγο νερό, το έκανε σηκώνοντας την κανάτα και όχι το ποτήρι που βρισκόταν δίπλα σε αυτή, με αποτέλεσμα να βραχεί. 

Ο πρόεδρος της Αϊτής φαίνεται ότι δεν κατάλαβε αμέσως το λάθος του, που έγινε γρήγορα viral στα social media, όπου τα σχόλια είναι πολλά και ποικίλλα. 

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το περιστατικό με την κανάτα σημειώθηκε ενώ ο μεταβατικός πρόεδρος της Αϊτής ήθελε να αναφερθεί στους ψευδείς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε οικόσιτα ζώα στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο. «Θα ήθελα να απευθύνω τον αδελφικό μου χαιρετισμό στους φίλους της Αϊτής που έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες από τη χώρα μου και ειδικά σε όσους ζουν στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο», είπε, εκφράζοντας την αγωνία του για τους Αϊτινούς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο για τα fake news του Ντόναλντ Τραμπ.