Κοσμος

Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις συλλήψεις για εκβιασμό της οικογένειάς του

Ζητούσαν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Μίκαελ Σουμάχερ
O Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε κώμα μετά το ατύχημα του στο σκι το 2013 © EPA/DIEGO AZUBEL

Οι τρεις εκβιαστές απειλούσαν να δώσουν στη δημοσιότητα προσωπικά βίντεο του Σουμάχερ

Όσο ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε κώμα μετά το ατύχημά του, τρία πρόσωπα κατηγορούνται για προσπάθεια εκβιασμού της οικογένειας του Γερμανού άσου της Φόρμουλα 1.

Μίκαελ Σουμάχερ: Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν πολυετή φυλάκιση για εκβιασμό

Σύμφωνα με τον Guardian, απειλούσαν να δώσουν στη δημοσιότητα προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες, τόσο από την περίοδο πριν το ατύχημα της 29ης Δεκεμβρίου του 2013, όσο και μετά από αυτό, όταν ο Σουμάχερ έχει μεταφερθεί στο σπίτι του, στην Ελβετία.

Εγκέφαλος της «συμμορίας» φέρεται να είναι ένας 53χρονος από το Wuppertal, που ζητούσε από την οικογένεια του 55χρονου το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη, επίσης 53 ετών, αυτή τη φορά από το Wuelfrath, μία μικρή πόλη μερικά λεπτά βόρεια του Wuppertal. Αυτός φέρεται πως εργαζόταν για την οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, ως προσωπικό ασφαλείας. Φέρεται μάλιστα να είναι αυτός του παρείχε το οπτικοακουστικό υλικό.

Οι αρχές έχουν συλλάβει κι ένα τρίτο πρόσωπο, επίσης από το Wuppertal, αυτή τη φορά 30 ετών, ο οποίος ήταν συνεργός στο όλο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, είχε δημιουργήσει μη ανιχνεύσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, μέσω των οποίων η οικογένεια Σουμάχερ είχε λάβει γνώση μέρους του υλικού που απειλούνταν να δημοσιευτεί.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, το πιθανότερο είναι και οι τρεις να καταδικαστούν σε πολυετή φυλάκιση για εκβιασμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.