Κοσμος

Ο Μασκ έχει αναλάβει τον ρόλο του «κομματάρχη» του Ντόναλντ Τραμπ

Η America Pac του μεγιστάνα πηγαίνει «πόρτα πόρτα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντόναλντ Tραμπ: Ο Μασκ έχει αναλάβει το πρόγραμμα κινητοποίησης ψηφοφόρων του 

Το πρόγραμμα μαζικής προσέλευσης των ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ σε κρίσιμες πολιτείες μάχης διοικείται πλέον κυρίως από την America Pac, την επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε την εκστρατεία σε Super Pacs, ενώ εστίασε στοχευμένα στην προσέλευση των υποστηρικτών του σε αγροτικές περιοχές που συνήθως δεν ψηφίζουν.

Η America Pac παραμένει επίσης η μόνη οντότητα - προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ή άλλη - με στόχο να κάνει τρία «περάσματα» από σπίτια πιθανών ψηφοφόρων του Τραμπ σε κάθε πολιτεία πριν από την ημέρα των εκλογών.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ αρνήθηκε ότι είχε εξάρτηση από την America Pac και δήλωσε ότι είχε περισσότερους από 27.000 εθελοντές που εργάζονταν ως Trump 47 Captains, το πρόγραμμα στο οποίο οι ένθερμοι υποστηρικτές του λαμβάνουν ειδικά εμπορεύματα Maga καθώς κάνουν περισσότερους ανθρώπους να εγγραφούν για να ψηφίσουν.

Κάθε εθελοντής λαμβάνει αρχικά μια λίστα με 10 γείτονες που πρέπει να κινητοποιήσει. Εάν επιτύχουν αυτόν τον στόχο, η επόμενη βαθμίδα περιλαμβάνει την εκστρατεία για 24 από τους 50 πιθανούς ψηφοφόρους του Τραμπ, ακολουθούμενη από την εκστρατεία για 45 από τους 100 ψηφοφόρους, με νέα προνόμια σε κάθε βαθμίδα.

Eξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Μασκ στις 13 Αυγούστου, ο Τραμπ είπε ότι θα «του άρεσε» μια επιτροπή αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, χωρίς όμως να ανακοινώσει επισήμως ότι θα συγκροτήσει μια τέτοια επιτροπή αν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μασκ είχε δηλώσει σε ένα podcast της 19ης Αυγούστου ότι είχε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο για το ζήτημα αυτό και ότι θα ενδιαφερόταν να έχει ρόλο σε μια τέτοια επιτροπή.

Η επιτροπή θα διενεργεί «έναν πλήρη οικονομικό έλεγχο και έλεγχο απόδοσης ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» και θα κάνει «συστάσεις για δραστικές μεταρρυθμιστές», σύμφωνα με την Wall Street Journal, που είχε γνώση της ομιλίας Τραμπ.