Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Θα βιάσω και τη μάνα σου – Καταγγελίες για απειλές

Δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι αυτό που συμβαίνει από τους κατηγορούμενους μέσα στα δικαστήρια είναι μια φρίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο φωτορεπόρτερ που κατήγγειλε κλίμα εκφοβισμού στη δίκη Πελικό
© Instagram

Ο φωτορεπόρτερ Frédéric Munsch που παρακολουθεί την υπόθεση Πελικό καταγγέλλει απειλές και κλίμα εκφοβισμού από τους κατηγορούμενους

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο γνωστός Γάλλος φωτορεπόρτερ Frédéric Munsch, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή του το κλίμα απειλών και εκφοβισμού που υπάρχει εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν την υπόθεση Πελικό – την πολύκροτη υπόθεση βιασμών από τον σύζυγό της και άλλων ανδρών, της Ζιζέλ Πελικό.

Μιλώντας στο Loopsider, ο φωτορεπόρτερ αποκάλυψε χωρίς περιστροφές πώς ορισμένοι από τους κατηγορούμενους κινήθηκαν απειλητικά τόσο εναντίον του όσο και εναντίον άλλων συναδέλφων που καλύπτουν τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ παραδέχεται ότι και ο ίδιος απαθανάτισε ορισμένους από τους κατηγορούμενους παρά το δικαίωμά τους στην ανωνυμία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ήταν κάτι που έγινε στην προσπάθεια να δείξει το πλαίσιο και το κλίμα που επικρατεί στην υπόθεση Πελικό.

«Υπάρχει μια ομάδα κατηγορουμένων που βρίσκεται εκεί για να επικρατήσει τρόμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο φωτορεπόρτερ της Sipa Press Frédéric Munsch, εξηγώντας ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους έφτασαν στο σημείο να τον ακολουθήσουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, απειλώντας τον λεκτικά ή και σωματικά.

«Θα σε βιάσω», «Θα βιάσω και τη μάνα σου, θα δεις», «πάρε δρόμο», είναι κάποιες από τις απειλές που ακούγονται σε βίντεο που ανάρτησε ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο στον Munsch – εδώ και μέρες αρκετοί δημοσιογράφοι διαπιστώνουν ότι αρκετοί από τους κατηγορούμενους έχουν γίνει επιθετικοί με τους εκπροσώπους του Τύπου και έχουν υιοθετήσει τακτικές μπούλινγκ απέναντί τους και ως μοχθηρή «απάντηση» στη γενναία απόφαση της επιζώσας των βιασμών Ζιζέλ Πελικό να αποκαλύψει τόσο το όνομά της όσο και την παραμικρή λεπτομέρεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, ο Frédéric Munsch αποκάλυψε ότι του «απαγορεύτηκε να επιστρέψει για να μιλήσει για το τι συνέβαινε», επειδή είχε κινηματογραφήσει τους κατηγορούμενους παρά το δικαίωμά τους στην ανωνυμία. Εξηγεί ότι τον συνόδευσε «πολύ διακριτικά» η αστυνομία, η οποία του ζήτησε να φύγει «με απόφαση του εισαγγελέα». Λόγω αυτής της αδικίας, επικοινώνησε με το σωματείο του για να καταγγείλει επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και στο έργο του ως δημοσιογράφος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με στοιχεία από ladepeche.fr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.