Κοσμος

Mέση Ανατολή: Αγωνιώδης διπλωματική προσπάθεια των ΗΠΑ να τερματιστούν οι συγκρούσεις

H Xεζμπολάχ δείχνει αρχικά θετική για μια λύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέση Ανατολή: Η υπηρεσία Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 24.686 - Η Χαμάς αναφέρει 35.091 νεκρούς.
© EPA/Haitham Imad

Mέση Ανατολή: Αγωνιώδης διπλωματική προσπάθεια των ΗΠΑ να τερματιστούν οι συγκρούσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας νέας διπλωματικής προσπάθειας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο, συνδέοντας τις δύο συγκρούσεις στο πλαίσιο μιας ενιαίας πρωτοβουλίας για την Μέση Ανατολή, δήλωσαν στο Reuters έξι πηγές που γνωρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι λεπτομέρειες για την διευθέτηση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή διαμορφώνονται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δύο Λιβανέζους αξιωματούχους, δύο δυτικούς διπλωμάτες, μια πηγή που γνωρίζει τις σκέψεις της Χεζμπολάχ και μια πηγή ενημερωμένη για τις συνομιλίες. Θα είναι η πρώτη φορά που τα δύο μέτωπα συνδέονται στο πλαίσιο μιας αμερικανικής διπλωματικής ώθησης, ανέφεραν οι πηγές.

Η συμφωνία μπορεί τελικά να οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων που κατέλαβε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε εχθροπραξίες σε ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με έναν ανώτερο Λιβανέζο αξιωματούχο, την πηγή που γνωρίζει τις σκέψεις της Χεζμπολάχ και την πηγή που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.

«Αν δεν συγκροτηθεί ένα πακέτο, είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία και ο πόλεμος δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο δεύτερος Λιβανέζος αξιωματούχος. Ο ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος και η πηγή που είναι ενήμερη για τις σκέψεις της Χεζμπολάχ δήλωσαν στο Reuters ότι η Χεζμπολάχ ήταν «ανοιχτή σε οποιαδήποτε διευθέτηση που θα περιλάμβανε τόσο τη Γάζα όσο και τον Λίβανο».

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.