Κοσμος

Ο Έλον Μασκ αρνείται ότι «κάτι τρέχει» με την Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός χώρισε προ μηνών ενώ o μεγιστάνας φέρεται και αυτός ελεύθερος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ αρνείται ότι «κάτι τρέχει» με την Τζόρτζια Μελόνι
© Filippo Attili/US Palazzo Chigi Press Office/EPA-EFE

Έλον Μασκ: Αρνείται ότι έχει ρομαντική σχέση με την Τζόρτζια Μελόνι 

Ο Έλον Μασκ αρνήθηκε την Τετάρτη οποιοδήποτε ειδύλλιο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, αφού την αποκάλεσε «όμορφη» σε τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

«Ήμουν εκεί με τη μαμά μου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ρομαντική σχέση με την πρωθυπουργό Μελόνι», έγραψε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Έλον Μασκ στο X κάτω από μια φωτογραφία του ίδιου και της Μελόνι να κοιτάζονται κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου.

Να σημειωθεί ότι ο Μασκ ο οποίος έχει 12 παιδιά αυτή την εποχή φέρεται να είναι ελεύθερος ενώ η Ιταλίδα πρωθυπουργός χώρισε πριν έναν χρόνο από τον σύντροφο της Αντρέα Τζιανμπρούνο. 

Ο Μασκ απένειμε τη Δευτέρα στην Ιταλίδα πρωθυπουργό το βραβείο Global Citizen Award από τη δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, κατά τη διάρκεια του οποίου την περιέγραψε ως «κάποια που είναι ακόμη πιο όμορφη εσωτερικά από ό,τι εξωτερικά» και «αυθεντική, ειλικρινής και στοχαστική».

Η Μελόνι απάντησε επαινώντας την «ιδιοφυΐα» του Μασκ. Στη συνέχεια εκφώνησε μια παθιασμένη ομιλία για την υπεράσπιση των δυτικών αξιών, στο τέλος της οποίας ο Μασκ -που καθόταν δίπλα στη μητέρα του- σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και η Ιταλίδα πολιτικός έχουν συναντηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και τους ένωσε η ανησυχία τους για τη μείωση των γεννήσεων στη Δύση και το ενδιαφέρον τους για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μασκ, ο οποίος ταξίδεψε αρκετές φορές στη Ρώμη και συμμετείχε στο φεστιβάλ του πολιτικού κόμματος της Μελόνι τον Δεκέμβριο, έχει επίσης επαινέσει την ιταλική κυβέρνηση για τη σκληρή μεταναστευτική της πολιτική.

Τους τελευταίους μήνες, έχει υποστηρίξει δημοσίως τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου και έχει υποστηρίξει άλλες δεξιές πολιτικές προσωπικότητες, όπως τον φιλελεύθερο Αργεντινό Χαβιέρ Μίλεϊ και τον συντηρητικό Βραζιλιάνο Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Την Τετάρτη, η Μελόνι υποστήριξε ότι η επιλογή του Μασκ να την παρουσιάσει καθώς παρέλαβε το βραβείο τη Δευτέρα έγινε πριν από μήνες και δεν είχε «καμία σχέση με την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία» και την υποστήριξη του Μασκ στον Τραμπ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.