Κοσμος

Γερμανία: Παραιτήθηκε η ηγεσία των Πρασίνων μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα στο Βρανδεμβούργο

Διανύουν τη χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας - «Είναι καιρός για νέα χέρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Παραιτήθηκε το προεδρείο των Πρασίνων μετά τις απογοητευτικές εκλογικές επιδόσεις - Σε μονοψήφια ποσοστά υποχωρεί το κόμμα.
Ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους οι επικεφαλής των Πρασίνων της Γερμανίας, Όμιντ Νουριπούρ και Ρικάρντα Λανγκ © EPA/Clemens Bilan

Γερμανία: Παραιτήθηκε το προεδρείο των Πρασίνων μετά τις απογοητευτικές εκλογικές επιδόσεις - Σε μονοψήφια ποσοστά υποχωρεί το κόμμα.  

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο το προεδρείο των Πρασίνων της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσαν οι απερχόμενοι πλέον συμπρόεδροι Ρικάρντα Λανγκ και Όμιντ Νουριπούρ.

«Είναι καιρός για νέα χέρια», δήλωσαν οι δύο πολιτικοί του κόμματος της Γερμανίας και παρέπεμψαν στο συνέδριο του Νοεμβρίου για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Οι Πράσινοι της Γερμανίας «στη χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας»

Ο κ. Νουριπούρ αιτιολόγησε την απόφαση της ηγεσίας αναφερόμενος στο καταστροφικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Βρανδεμβούργου, όπου οι Πράσινοι έμειναν εκτός κοινοβουλίου. Το ίδιο συνέβη στις αρχές του μήνα και στην Θουριγγία.

Οι Πράσινοι βρίσκονται «στη χειρότερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας» τους, τόνισε ο ίδιος. Στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα περιορίζεται για πρώτη φορά σε μονοψήφια ποσοστά έπειτα από επτά χρόνια.

Η ιστοσελίδα «Table.Media» αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους της σημερινής ηγεσίας την υφυπουργό Οικονομίας Φραντσίσκα Μπράτνερ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος, Φέλιξ Μπάναστσακ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.