Κοσμος

Ποια είναι η Mocro Mafia που σχετίζεται με τις εκρήξεις στην Κολωνία;

Τα ναρκωτικά, ο έλεγχος των περιοχών και οι φόβοι για παράπλευρες απώλειες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποια είναι η Mocro Mafia που σχετίζεται με τις εκρήξεις στην Κολωνία - Τα ναρκωτικά, ο έλεγχος των περιοχών και οι φόβοι για παράπλευρες απώλειες
Ποια είναι η Mocro Mafia που σχετίζεται με τις εκρήξεις στην Κολωνία - Τα ναρκωτικά, ο έλεγχος των περιοχών και οι φόβοι για παράπλευρες απώλειες © EPA

Ποια είναι η Mocro Mafia που σχετίζεται με τις εκρήξεις στην Κολωνία - Τα ναρκωτικά, ο έλεγχος των περιοχών και οι φόβοι για παράπλευρες απώλειες

Τρίτη έκρηξη μέσα σε ένα δεκαήμερο σημειώθηκε στο κέντρο της Κολωνίας σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, και σφίγγει ο κλοιός γύρω από την αστυνομία που καλείται να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές.

Οι έξι, συνολικά, εκρήξεις από τον Ιούνιο έχουν θορυβήσει εξαιρετικά τόσο την τοπική κοινωνία της Κολωνίας όσο και τους επιχειρηματίες που βλέπουν τα χτυπήματα να πληθαίνουν ποσοτικά, αλλά και χρονικά.

Τα ως τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει η γερμανική αστυνομία οδηγούν στον ίδιο «εγκέφαλο». Τη Mocro Mafia. Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που έχει ιδρυτικά στελέχη από το Μαρόκο (εξού και το Mocro). Ωστόσο, τα μέλη της είναι τόσα πολλά πλέον που έχει ξεφύγει από τα εθνικά «όρια» του Μαρόκου.

Μάλιστα, Mocro Mafia θεωρείται υπεύθυνη για επιθέσεις ενάντια στον Τύπο, όπως η δολοφονία του ερευνητή δημοσιογράφου Πέτερ ντε Φρις το 2021.

Πώς σχετίζεται η Mocro Mafia με τις εκρήξεις στην Κολωνία

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο επικεφαλής του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας της Κολωνίας, Μίκαελ Έσσερ, οι εκρήξεις οφείλονται στον «πόλεμο» μεταξύ των ναρκοσυμμοριών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Έσσερ δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους του για ύπαρξη παράπλευρων απωλειών στα θύματα του συγκεκριμένου «πολέμου» αφού, όπως τόνισε, οι ναρκοσυμμορίες αυτές είναι από τις πλέον διαβόητες.

Ο «πόλεμος» αυτός έχει ξεσπάσει από τη στιγμή που η Mocro Mafia επέκτεινε τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, είτε για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και μαριχουάνας στη Γερμανία είτε ως «αφετηρία» για τη μεταφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη των «εμπορευμάτων», που φτάνουν στα λιμάνια της Ολλανδίας από τη Λατινική Αμερική.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση των ανταγωνιστών τόσο της ίδιας της περιοχής, αλλά και ευρύτερων γεωγραφικών ενδιαφερόντων που δεν επιθυμούν τη Mocro Mafia στα... πόδια τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.