Κοσμος

Σαμ Έλιοτ: Η βαθιά και χαρακτηριστική του φωνή «στηρίζει» την Κάμαλα Χάρις

Η διαφήμιση υπέρ της αντιπροέδρου την οποία αφηγείται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σαμ Έλιοτ: Η βαθιά και χαρακτηριστική του φωνή στηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Ο ηθοποιός Σαμ Έλιοτ, γνωστός για τη βαθιά και ηχηρή φωνή του, προέτρεψε τους Αμερικανούς να υποστηρίξουν την προεδρική υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις σε διαφήμιση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα από το The Lincoln Project.

Ο Σαμ Έλιοτ αφηγείται σε μια διαφήμιση διάρκειας περίπου ενός λεπτού, η οποία ονομάζεται «Choose Change», τίτλος που καταδεικνύει την προσπάθεια της Χάρις να παρουσιαστεί ως η υποψήφια της αλλαγής στην κούρσα, παρόλο που είναι μέλος της σημερινής κυβέρνησης. Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επιδιώκει επίσης τον μανδύα του υποψηφίου της αλλαγής.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνουμε ξανά αυτή τη συζήτηση. Ορίστε λοιπόν. Ξέρετε ποιοι είναι οι υποψήφιοι», λέει ο Έλιοτ στο βίντεο, καθώς η φωτογραφία ενός γαλήνιου αμερικανικού τοπίου περνάει στην απεικόνιση ενός Αμερικανού αγρότη που περπατάει σε ένα χωμάτινο μονοπάτι ανάμεσα στις καλλιέργειές του.

«Ξέρετε τι διακυβεύεται», λέει ο Έλιοτ. «Ο ένας υποψήφιος υπόσχεται μια διαιρεμένη Αμερική γεμάτη ψέματα και μίσος, και ο άλλος υποστηρίζει την αλλαγή. Η Καμάλα Χάρις έχει περισσότερο θάρρος, περισσότερη τιμή, περισσότερα κότσια από ό,τι είχε ποτέ αυτός ο τύπος.

«Αποφασίστε λοιπόν εσείς: Αλήθεια, θα ξαναπάμε στον ίδιον @@@ χαλασμένο δρόμο; Ή προχωράμε προς τα εμπρός, προς την ελπίδα, προς την ελευθερία, προς την αλλαγή;»

Το βίντεο έδειχνε τρεις εικόνες δίπλα-δίπλα από την προεδρία του Τραμπ: Η δεύτερη ήταν η φωτογραφία που τράβηξε ο Τραμπ κρατώντας μια Βίβλο μπροστά από μια εκκλησία, αφού απείλησε με στρατιωτική δράση κατά των διαδηλωτών- η τρίτη απεικόνιζε άνδρες να παρελαύνουν και να κρατούν πυρσούς, σε αυτό που φαινόταν να είναι το συλλαλητήριο «Unite the Right» του 2017 στο Charlottesville, Va.

Αφού ανέφερε την Χάρις που υποστήριζε «μια ισχυρή μεσαία τάξη», ο Έλιοτ επικαλέστηκε ρητά το φύλο, προκαλώντας τους σκεπτικιστές να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους για μια γυναίκα πρόεδρο.

«Υπάρχει υπόσχεση που έγκειται στην αλλαγή, και η ώρα για αλλαγή είναι τώρα. Οπότε τι στο διάολο περιμένετε; Γιατί αν είναι το θέμα της γυναίκας, είναι καιρός να το ξεπεράσετε. Ήρθε η ώρα για ελπίδα, για αλλαγή», δήλωσε ο Έλιοτ.

«Ήρθε η ώρα να είσαι άντρας και να ψηφίσεις μια γυναίκα», συνέχισε.

Αυτή η ατάκα είναι αξιοσημείωτη, καθώς η Χάρις έχει επίσης αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να συζητήσει τη φυλή και το φύλο της στην προεκλογική της εκστρατεία.