Κοσμος

Άλμα των stream μουσικής του Diddy μετά τη σύλληψη για σεξουαλικά εγκλήματα

Η μουσική του προφυλακισμένου μεγιστάνα καταγράφει 18,3% αύξηση στις διαδικτυακές πλατφόρμες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι μουσικές ροές του Σον «Diddy» Κομπς σημείωσαν άλμα μετά τη σύλληψη και τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα - Πού αποδίδεται το φαινόμενο.

Ο τεράστιος μουσικός κατάλογος του Σον «Diddy» Κομπς σημείωσε άλμα στις ροές μετά τη σύλληψή του και την αποσφράγιση του κατηγορητηρίου εναντίον του.

Κάτω από τα πολλά επαγγελματικά του ψευδώνυμα, συμπεριλαμβανομένων των Diddy, Puff Daddy και P Diddy, η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης της βιομηχανίας Luminate δήλωσε ότι η μουσική του μεγιστάνα σημείωσε μέση αύξηση 18,3% στις ροές κατά παραγγελία κατά την εβδομάδα της σύλληψής του στις 17 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Diddy: «Η μουσική γίνεται απλώς ένα ακόμη κομμάτι πληροφορίας για τις φρικαλεότητες»

Ο Τζορτζ Χάουαρντ, διακεκριμένος καθηγητής διαχείρισης μουσικών επιχειρήσεων στο Berklee College of Music, δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη από την αύξηση. Για τον ίδιο, η ροή μοιάζει με την αναζήτηση του καλλιτέχνη στο Google ως μέσο ικανοποίησης της περιέργειας.

«Η μουσική γίνεται απλώς ένα ακόμη κομμάτι πληροφορίας καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν τις φρικαλεότητες», δήλωσε ο Χάουαρντ στο Associated Press.

«Είναι σαν, “πώς θα μπορούσε να ακούγεται η μουσική κάποιου που ο εγκέφαλός του λειτουργεί έτσι, πώς θα ακουγόταν η μουσική του;”».

Με τα διάφορα επιχειρηματικά εγχειρήματα του Diddy, από το Revolt TV μέχρι τη βότκα Cîroc, με την οποία δεν συνδέεται πλέον, ο Χάουαρντ είπε ότι πολλοί άνθρωποι πιθανώς σκέφτονται τον Κομπς ως επιχειρηματία πριν τον σκεφτούν ως μουσικό.

«Η φυσική περιέργεια που προκαλούν αυτού του είδους οι κατηγορίες είναι λογική», δήλωσε ο Χάουαρντ. «Είναι σαν να περνάς από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι άνθρωποι θέλουν να κοιτάξουν».

To streaming μουσικής και ο παράγοντας της ανωνυμίας

Η αύξηση των αριθμών ροής μετά από ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους δεν είναι ασυνήθιστη. Όταν ένα ντοκιμαντέρ για τον R Kelly κατηγόρησε τον τραγουδιστή της R&B για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά που αφορούσε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, οι αριθμοί του σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Ο Χάουαρντ δήλωσε ότι η ανωνυμία του streaming είναι επίσης ένας παράγοντας που θα μπορούσε να έχει οδηγήσει στην αύξηση τόσο για τον Κομπς όσο και για τον Kelly. «Φανταστείτε να μπαίνετε τώρα σε ένα δισκοπωλείο και να λέτε: “Ναι, θέλω να αγοράσω αυτό το CD του Diddy”», είπε.

Ο Diddy κατηγορείται για ομοσπονδιακή σεξουαλική διακίνηση και εκβίαση και το κατηγορητήριο, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες που χρονολογούνται από το 2008, τον κατηγορεί ότι κακοποιούσε, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες επί χρόνια «για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, να προστατεύσει τη φήμη του και να αποκρύψει τη συμπεριφορά του».

Έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

(Με πληροφορίες του Guardian)