Κοσμος

«Αυτή δεν είναι η πραγματική Όπρα»: Ο Τραμπ επιτίθεται στην παρουσιάστρια για τη στήριξη στην Κάμαλα Χάρις

Νέο ξέσπασμα μετά το «μισώ την Τέιλορ Σουίφτ» - Η ανάρτησή του στο Truth Social

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στην Όπρα Γουίνφρεϊ με ανάρτησή του στο Truth Social - Ενοχλημένος από τη συνέντευξη της παρουσιάστριας με την Κάμαλα Χάρις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει στο στόχαστρο την Όπρα Γουίνφρεϊ για την υποστήριξή της στη Κάμαλα Χάρις.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την Όπρα Γουίνφρεϊ μετά τη διοργάνωση εκδήλωσης σε ζωντανή μετάδοση με την αντίπαλό του στις αμερικανικές εκλογές, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει επίθεση στην Όπρα Γουίνφρεϊ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποτελεί το νέο πρόσωπο από τον χώρο των διασημοτήτων που προκαλεί την αποδοκιμασία του Ντόναλντ Τραμπ, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επιτέθηκε στην σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ, εξαιτίας της προτροπής της προς τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να στηρίξουν την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Το αν η επίθεση σε μια από τις πιο δημοφιλείς και ισχυρές προσωπικότητες του θεάματος στην ιστορία των ΗΠΑ θα αποδειχθεί μια σωστή στρατηγική επιλογή της προεκλογικής του εκστρατείας μένει να αποδειχθεί, αλλά ο πρώην πρόεδρος δεν συγκράτησε τα λόγια του.

Σε ένα παραλήρημα στο Truth Social, ο Τραμπ είπε ότι «δεν μπορούσε να μην σκεφτεί ότι αυτή δεν είναι η πραγματική Όπρα».

«Αυτό δεν είναι ένα πρόσωπο που θέλει εκατομμύρια ανθρώπους, από φυλακές και ψυχιατρεία, και τρομοκράτες, εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων από όλο τον κόσμο να εισρέουν στη χώρα μας», έγραψε.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ σημείωσε ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ είχε προσκαλέσει τον ίδιο και την οικογένειά του στο talkshow της κατά την τελευταία εβδομάδα του φινάλε της εκπομπής.

«Ήταν τιμή μου, μαζί με την οικογένειά μου, να το κάνω», έγραψε.

Το επεισόδιο με την οικογένεια του Τραμπ προβλήθηκε στην πραγματικότητα τον Φεβρουάριο, τρεις μήνες πριν από το φινάλε της σειράς τον Μάιο του 2011.

Τότε, η εκπομπή της Γουίνφρεϊ το είχε διαφημίσει ως την πρώτη συνέντευξη της οικογένειας Τραμπ με τη σύζυγό του, Μελάνια, την οποία είχε παντρευτεί έξι χρόνια νωρίτερα.

Η συνέντευξη με την Κάμαλα Χάρις που ενόχλησε τον Τραμπ

Η Γουίνφρεϊ φιλοξένησε στις 19 Σεπτεμβρίου μια συνέντευξη με την Καμάλα Χάρις σε ζωντανή μετάδοση, η οποία λειτούργησε ως εικονική συγκέντρωση με άλλους διάσημους καλεσμένους, όπως η Τρέισι Έλις Ρος, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Μέριλ Στριπ, ο Κρις Ροκ και ο Μπεν Στίλερ.

«Υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας που επιστρέφει... για αυτή τη νέα μέρα που δεν είναι πλέον στον ορίζοντα αλλά είναι εδώ», δήλωσε η Γουίνφρεϊ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν 400 άτομα αυτοπροσώπως και 200.000 θεατές ζωντανά.

Η ζωντανή μετάδοση έδωσε στη Χάρις ένα viral και κάπως αμφιλεγόμενο απόσπασμα, όταν η Γουίνφρεϊ είπε ότι εξεπλάγη που η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν κάτοχος όπλων.

«Αν κάποιος διαρρήξει το σπίτι μου, θα πυροβοληθεί», είπε γελώντας η Χάρις. Η ίδια αποστασιοποιήθηκε αμέσως από το σχόλιο λέγοντας: «Συγγνώμη. Μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό. Αλλά το επιτελείο μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα».

Η Όπρα στο στόχαστρο του Τραμπ μετά τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Τέιλορ Σουίφτ

Η Γουίνφρεϊ είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά διασημοτήτων υψηλού προφίλ που ο Τραμπ έχει κριτικάρει τους τελευταίους μήνες.

Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε ο πρώτος σταρ που εξέφρασε την ανησυχία του για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Κλούνεϊ «έναν ψεύτικο ηθοποιό ταινιών που πρέπει να φύγει από την πολιτική».

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο, μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ της Χάρις και του Τραμπ, η Τέιλορ Σουίφτ υποστήριξε την υποψήφια των Δημοκρατικών. Ο Τραμπ αντέδρασε γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μισώ την Τέιλορ Σουίφτ».

(Με πληροφορίες του Guardian)