Κοσμος

Zιζέλ Πελικό: Έξι ακόμα κατηγορούμενοι στην υπόθεση που συγκλονίζει τη Γαλλία

O νεότερος είναι 22 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Πελικό: Βίαιες επιθέσεις εναντίον των παιδιών των βιαστών
© EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Zιζέλ Πελικό: Έξι ακόμα κατηγορούμενοι στην δίκη που συγκλονίζει τη Γαλλία 

Ένα γαλλικό δικαστήριο άρχισε να εκδικάζει τις υποθέσεις έξι ακόμα κατηγορουμένων, καθώς η δίκη Ζιζέλ Πελικό για μαζικούς βιασμούς που έχει προκαλέσει φρίκη στη χώρα μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα της.

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος έχει παραδεχθεί τις κατηγορίες, κατηγορείται ότι επιστράτευσε δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του Ζιζέλ Πελικό επί σχεδόν μια δεκαετία.

Ο 71χρονος δικάζεται από τις αρχές του μήνα μαζί με άλλους 50 άνδρες ηλικίας από 26 έως 74 ετών, πολλοί από τους οποίους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας που φέρεται να βίασε την ίδια του τη σύζυγο.

Τη Δευτέρα, ο Πελικό βρέθηκε στο δικαστήριο στην πόλη Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, αλλά δεν επρόκειτο να μιλήσει παρά μόνο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η πρώην σύζυγός του, Ζιζέλ Πελικό, 71 ετών, έφτασε στο δικαστήριο υπό τα χειροκροτήματα του κοινού, το οποίο και πάλι προσήλθε σε μεγάλο αριθμό για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Άκουσε απαθής τις λεπτομέρειες των αξιολογήσεων της προσωπικότητας έξι από τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Ζοάνο νεότερος από τους 50 συγκατηγορούμενους, ο οποίος ήταν 22 ετών κατά τη στιγμή των φερόμενων επιθέσεων. Είναι ύποπτος ότι επισκέφθηκε το σπίτι του ζευγαριού στην πόλη Mazan για να βιάσει την Πελικό δύο φορές.

Ο Ζοάν διατηρούσε σχέση με μια γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο, αλλά ο κοινός τους χρόνος σημαδεύτηκε από «πολλές» συγκρούσεις και «εξωσυζυγικές σχέσεις», αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Κατά τη στιγμή του χωρισμού τους, η σύντροφος του ήταν έγκυος.

Η κατάθεση του Ζοάν, ο οποίος περιγράφεται από τους ανακριτές ως άνθρωπος με καταθλιπτικές τάσεις, αναμένεται να ακουστεί στο τέλος της εβδομάδας. Το δικαστήριο θα εξετάσει επίσης τις κατηγορίες κατά έξι ακόμα ατόμων, καθένας από τους οποίους επισκέφθηκε το σπίτι των Πελικό μία φορά.

Με πληροφορίες από Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.