Κοσμος

Υπόθεση Πελικό: Η γυναίκα κατηγορούμενου που στηρίζει τον βιαστή σύζυγό της

Αποτροπιασμός για τη στάση αρκετών συζύγων κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η σύζυγος του Cyril Β., παρά τα όσα θηριώδη άκουσε, ισχυρίζεται ότι ο Πελικό παρέσυρε τον άνδρα της

Από τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης Πελικό, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ημέρα που κάτι απ’ όσα θα ακουστούν στη δικαστική αίθουσα δεν θα προξενήσει οργή και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, το πιο αποκρουστικό που καταγράφηκε αυτές τις μέρες ήταν η στήριξη γυναικών (!) στους συζύγους τους που αποδεδειγμένα βαρύνονται με τις κατηγορίες του βιασμού της ναρκωμένης Ζιζέλ Πελικό.

Τέτοια ήταν και η περίπτωση της συζύγου του κατηγορούμενου που είναι γνωστός στα γαλλικά Μέσα με το όνομα Cyril B., ο οποίος έχει στο πλευρό του τόσο τη γυναίκα του Βάλερι, όσο και την κόρη τους Έρικα. Μάλιστα, στους διαδρόμους του δικαστηρίου, η Βάλερι έκανε δηλώσεις στις κάμερες που προκάλεσαν αίσθηση, σε μία φάση που κατ’ απαίτηση της Ζιζέλ Πελικό, τα πάντα έχουν έρθει στο φως με τον πιο διαυγή τρόπο. Επίσης, ο ίδιος ο Cyril B. στην κατάθεσή του ομολόγησε τα όσα έκανε στο ναρκωμένο σώμα της συζύγου του Ντομινίκ Πελικό.

«Είναι ένοχος για την εξαπάτησή μου, αλλά όχι για τα υπόλοιπα», είπε η Βαλερί, ενώ και η κόρη του ζευγαριού δήλωσε πεπεισμένη για την αθωότητα του πατέρα της. «Ξέρουμε ότι δεν είναι βιαστής, δεν έχουμε καμία αμφιβολία», δήλωσαν.

Από την πλευρά του, ο 54χρονος Cyril, στην κατάθεσή του αποκάλυψε ότι είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το σπίτι των Πελικό τον Σεπτέμβριο του 2019, πιστεύοντας ότι θα λάβει μέρος σε ένα συναινετικό σεξουαλικό παιχνίδι μεταξύ συζύγων. Ενώ η γυναίκα και η κόρη του απουσίαζαν από το σπίτι της οικογένειας για διακοπές ο Cyril επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας στη Μαζάν και υπό τις οδηγίες του Πελικό προχωρούσε σε διείσδυση στη ναρκωμένη Ζιζέλ, πιστεύοντας, όπως είπε, ότι όλο αυτό συνέβαινε με τη συναίνεσή της, με τον Ντομινίκ Πελικό να βιντεοσκοπεί βήμα προς βήμα όλη αυτή τη φρίκη.

Παρά τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, η αστυνομία στις σημειώσεις που παραδόθηκαν στο δικαστήριο από την παρακολούθηση του εν λόγω ντοκουμέντου, επισημαίνει ότι οι δύο άνδρες «φαίνονται να προσπαθούν να μην ξυπνήσουν τη ναρκωμένη κυρία Πελικό».

Βέβαια, η Βαλερί δεν είναι η μόνη που στηρίζει τον σύζυγό της σε όλη αυτή τη θηριωδία εναντίον μιας άλλης γυναίκας που το θάρρος της την έχει καταστήσει σύμβολο για όλες τις επιζώσες της χημικής υποταγής και όχι μόνο. Αρκετές ακόμα σύντροφοι και σύζυγοι των δεκάδων κατηγορουμένων στην υπόθεση Πελικό έχουν έρθει στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν (!) τους κατηγορούμενους συζύγους τους. Ο Me Biscarrat, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων, εξηγεί ότι η σύζυγος ενός εκ των πελατών του παραμένει πεπεισμένη ότι ο σύζυγός της «εξαπατήθηκε» από τον «εγκέφαλο και ενορχηστρωτή των βιασμών» της συζύγου του Ντομινίκ Πελικό, ενώ υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι η γυναίκα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Παρά τις κατηγορίες εναντίον τους, οι εν λόγω σύζυγοι και συγγενείς συνεχίζουν να υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους, επικαλούμενοι την επιρροή που μπορεί να τους άσκησε ο Πελικό.

Η Βαλερί από την πλευρά της σημείωσε ότι δεν αξιώνει να αθωωθεί ο σύζυγός της, αλλά θα ήθελε για εκείνον μία «κατάλληλη ποινή»: «Ας τιμωρηθούν τα τέρατα», δήλωσε στο BFMTV, επιμένοντας, όμως, ότι δεν αξίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι την ίδια κρίση...

Με πληροφορίες από LaDepeche.fr