Κοσμος

Ο Τραμπ παρουσίασε αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του

«Ένα πανέμορφο, περιορισμένης έκδοσης αντικείμενο που τιμά τον αγώνα μας»

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του

Η προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε σειρά αναμνηστικών νομισμάτων αξίας 100 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα ασημένιο νόμισμα με το πρόσωπο του Τραμπ στη μία πλευρά και μια εικόνα του Λευκού Οίκου με τις λέξεις «In God we Trust» στην άλλη.

Ντόναλντ Τραμπ: «Το μοναδικό επίσημο νόμισμα που σχεδιάστηκε από εμένα»

Τα ασημένια νομίσματα με βάρος 1 ουγγιά (περίπου 30 γραμμάρια) και καθαρότητας που φτάνει το 99,9% θα είναι διαθέσιμα την Τετάρτη, αναφέρει ο Guardian.

Ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social το Σάββατο ότι τα νομίσματα ήταν «το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ νόμισμα που σχεδιάστηκε από εμένα - και κόπηκε με υπερηφάνεια εδώ στις ΗΠΑ».

Στο βίντεο της παρουσίασης δήλωσε ότι «το νόμισμα είναι το μόνο που έχει σημασία. Αυτό το πανέμορφο, περιορισμένης έκδοσης νόμισμα τιμά το κίνημά μας, τον αγώνα μας για ελευθερία, ευημερία και το να βάζουμε την Αμερική πρώτα, βάζουμε πάντα την Αμερική πρώτα. Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συλλεκτικό αντικείμενο, είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας και της δύναμης του αμερικανικού λαού, των Αμερικανών πατριωτών μας που αγαπάμε τόσο πολύ».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρώην πρόεδρος χρειάζεται χρήματα καθώς η καμπάνια του συγκέντρωσε τον Αύγουστο το ένα τρίτο του ποσού που συγκέντρωσε η αντίπαλός του, Κάμαλα Χάρις.

© realtrumpcoins.com