Κοσμος

Υποχρεωτική η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία, ανακοίνωσε ο Κιρ Στάρμερ

«Ζωτικό μέρος της ταυτότητας κάθε μαθητή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ © ΕΡΑ/FABIO FRUSTACI

«Υποχρεωτική η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία», ανακοίνωσε ο Κιρ Στάρμερ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι στα σχολεία της χώρας του η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος θα είναι υποχρεωτική.

UK PM Keir Starmer Pledges To Make Holocaust Lessons Mandatory For All Children | Dawn News English

«Το Ολοκαύτωμα θα παραμείνει σίγουρα στα σχολικά προγράμματα. Επίσης, και σε σχολεία που σήμερα δεν ακολουθούν το εθνικό πρόγραμμα σπουδών, θα πρέπει να διδάξουμε το Ολοκαύτωμα με την έγκριση του νέου προγράμματος σπουδών», είπε ο Στάρμερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Holocaust Education Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται  με την εκπαίδευση γενεών για το Ολοκαύτωμα.

«Για πρώτη φορά, η μελέτη του Ολοκαυτώματος θα γίνει ζωτικό μέρος της ταυτότητας κάθε μαθητή, και ότι όχι μόνο θα πρέπει να τον μελετήσει, αλλά και να μάθει από αυτόν».

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανακοινώνει την πρωτοβουλία, ο Στάρμερ είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα φροντίσει να μην ξεχαστεί και να μην επαναληφθεί ποτέ το Ολοκαύτωμα.

Σύμφωνα με την Encyclopedia Britannica, το Ολοκαύτωμα είναι η συστηματική δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων από την κυβέρνηση της ναζιστικής Γερμανίας και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τους Γερμανούς ονομαζόταν «η οριστική λύση του εβραϊκού ζητήματος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.