Κοσμος

Ρεπόρτερ του New York Magazine σε αργία για την σχέση με τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

To περιοδικό εξετάζει κατά πόσον η Ολίβια Νούτσι κάλυπτε τις εκλογές αντικειμενικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Ρεπόρτερ του New York Magazine σε αργία για την σχέση μαζί του
© Gilbert Flores/Variety via Getty Images/Ideal Image

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Ρεπόρτερ του New York Magazine σε άδεια για την σχέση μαζί του

Μια ρεπόρτερ του περιοδικού New York Magazine τέθηκε σε αργία μετά την αποκάλυψη προσωπικής σχέσης με τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης, το New York Magazine ανέφερε ότι η ανταποκρίτριά του στην Ουάσινγκτον, Ολίβια Νούτσι, αναγνώρισε πρόσφατα στους συντάκτες του περιοδικού ότι είχε συνάψει σχέση «με ένα πρώην θέμα σχετικό με την προεκλογική εκστρατεία του 2024, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την εκστρατεία».  Το περιοδικό ανέφερε ότι η σχέση αυτή ήταν «παραβίαση των προτύπων του περιοδικού σχετικά με τις συγκρούσεις συμφερόντων και τις αποκαλύψεις».

Άτομο που γνωρίζει το θέμα επιβεβαίωσε ότι η σχέση ήταν με τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, έναν πρώην Δημοκρατικό που τερμάτισε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την προεδρία τον Αύγουστο και έκτοτε υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ όρισε τον Κένεντι στη μεταβατική του ομάδα σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αργία από το περιοδικό και το περιοδικό διεξάγει μια πιο ενδελεχή επανεξέταση από τρίτους», ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Νούτσι, σε δήλωσή της στους New York Times την Πέμπτη, ανέφερε ότι «κάποια επικοινωνία μεταξύ εμού και ενός πρώην υποκειμένου ρεπορτάζ έγινε προσωπική» νωρίτερα φέτος. «Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, δεν έκανα απευθείας ρεπορτάζ για το θέμα ούτε το χρησιμοποίησα ως πηγή», είπε.

«Η σχέση δεν ήταν ποτέ φυσική, αλλά θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί για να αποφευχθεί η εμφάνιση σύγκρουσης. Λυπάμαι βαθύτατα που δεν το έκανα αμέσως και ζητώ συγγνώμη από όσους απογοήτευσα, ειδικά από τους συναδέλφους μου στη Νέα Υόρκη».

«Ο κ. Κένεντι συνάντησε την Ολίβια Νούτσι μόνο μία φορά στη ζωή του για μια συνέντευξη που ζήτησε, η οποία απέδωσε ένα άρθρο-χτύπημα», ανέφερε η πλευρά Κένεντι. 

Η Νούτσι εργαζόταν για το New York Magazine από το 2017, αποκτώντας φήμη για τα αιχμηρά πολιτικά της άρθρα. Είχε μια cameo εμφάνιση σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Billions» και πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Working Capital» με το Bloomberg.

Τον Νοέμβριο του 2023, έγραψε ένα προφίλ για τον κ. Κένεντι και τη δυνατότητα της εκστρατείας του να «φέρει τα πάνω κάτω στην προεδρική κούρσα». Σε συνέντευξή της τον Μάρτιο στον συγγραφέα γνώμης των New York Times, Φρανκ Μπρούνι, η Νούτσι δήλωσε ότι οι εκλογές του 2024 ήταν «μια κούρσα τριών ανδρών» και ότι «ο καθεστωτικός Τύπος ήταν απρόθυμος να καλύψει τον Κένεντι ως σοβαρό υποψήφιο, επειδή φοβόταν ότι θα αντιμετωπίσει κριτική για το ότι “έβαζε στην πλατφόρμα του έναν αντι-εμβολιαστή”».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.