Κοσμος

«Είμαι μέρος αυτού του εφιάλτη» ανέφερε ένας άνδρας στη δίκη για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό

Συνολικά κατηγορούνται 50 άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ζιζέλ Πελικό: Η παραδοχή του βιασμού από έναν κατηγορούμενο

Ένας από τους 50 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό, αφού την νάρκωσε ο σύζυγός της, αποδέχτηκε την Πέμπτη τις κατηγορίες, λέγοντας ότι λυπάται για ό,τι έκανε.

Ο Lionel R, ένας 44χρονος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ και πατέρας τριών παιδιών, ήταν μεταξύ των δεκάδων ανδρών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον μαζικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό σε διάστημα μιας δεκαετίας σε μια δίκη που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Ο τότε σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ Πελικό, παραδέχτηκε ότι τη νάρκωσε σε κατάσταση «βαθύ κώματος» και προσκάλεσε αγνώστους που γνώρισε σε διαδικτυακά chatrooms να τη βιάσουν.

Η Ζιζέλ Πελικό, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε συναινέσει, ζήτησε η δίκη να είναι ανοιχτή στο κοινό για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Lionel R παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι πράγματι βίασε την Πελικό στις 2 Δεκεμβρίου 2018, αν και δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να το κάνει. «Εφόσον δεν έλαβα ποτέ τη συγκατάθεση της, δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχθώ τα γεγονότα», δήλωσε στο δικαστήριο.

«Η Ζιζέλ Πελικό δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση: Λυπάμαι, μπορώ μόνο να φανταστώ τον εφιάλτη που έχετε ζήσει ... και είμαι μέρος αυτού του εφιάλτη. Ξέρω ότι η συγγνώμη μου δεν θα αλλάξει αυτό που συνέβη, αλλά ήθελα να σας το πω αυτό. Αν ήξερα ότι δεν γνώριζε [τι θα συνέβαινε], δεν θα πήγαινα εκεί», είπε στο δικαστήριο. «Θα έπρεπε να είχα ελέγξει ότι ήταν εντάξει με αυτό. Δεν της μίλησα, οπότε δεν μπορούσα να πάρω τη συγκατάθεσή της. Αισθάνομαι ένοχος για αυτό που έκανα.

Συνολικά 50 άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών κατηγορούνται ότι βίασαν την Ζιζέλ Πελικό στην κρεβατοκάμαρά της στη νότια Γαλλία μεταξύ 2011 και 2020, αφού προσκλήθηκαν από τον σύζυγό της. Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ένας πυροσβέστης, ένας διευθυντής φυλακής, ένας νοσοκόμος και ένας δημοσιογράφος.

Ορισμένοι άνδρες παραδέχθηκαν ότι ο Πελικό τους είπε ότι νάρκωνε την τότε σύζυγό του, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν ότι συμμετείχαν σε ένα οργανωμένο παιχνίδι ζευγαριών.

Πηγή: Guardian