- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Συγγνώμη» από τα Harrods για τις καταγγελόμενες σεξουαλικές επιθέσεις του Αλ Φαγέντ σε εργαζόμενες
Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας - Οι μαρτυρίες 20 γυναικών
Τα Harrods για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων του Αλ Φαγέντ - Η απάντηση μετά τις μαρτυρίες πρώην εργαζομένων
«Συγγνώμη» ζητούν τα Harrods του Λονδίνου σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο πρώην ιδιοκτήτης τους, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, βίασε και επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες πρώην υπαλλήλους.
Ντοκιμαντέρ και podcast του BBC μετέδωσαν μαρτυρίες περισσότερων από 20 γυναικών πρώην υπαλλήλων που είπαν πως ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, με τα περιστατικά να λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ και το Αμπού Ντάμπι. Μία από τις γυναίκες που κατηγόρησε τον αλ Φαγέντ ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη τον χαρακτήρισε «τέρας»: «Καλλιεργούσε ενεργητικά τον φόβο».
Τι αναφέρουν τα Harrods μετά τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλων κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του BBC, που μεταδόθηκε χθες, Πέμπτη, τα Harrods δεν παρενέβησαν και συνέβαλαν ώστε να συγκαλυφθούν οι κατηγορίες για κακοποίηση όσο ο αλ Φαγέντ ήταν ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος από το 1985 μέχρι το 2010. Όλες οι γυναίκες με τις οποίες μίλησε το BBC είπαν πως αισθάνθηκαν εκφοβισμό στον χώρο εργασίας τους.
Αρκετοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν δημοσιοποιήσει ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του αλ Φαγέντ κατά το παρελθόν, περιλαμβανομένου του Vanity Fair το 1995, του ITV το 1997 και του Channel 4 το 2017. Πολλές από τις γυναίκες αισθάνθηκαν ότι ήταν σε θέση να μιλήσουν δημόσια μόνο μετά τον θάνατό του πέρυσι. «Αφότου νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως το 2023 σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση κατά το παρελθόν από τον αλ Φαγέντ, ήταν προτεραιότητά μας να διευθετήσουμε τις απαιτήσεις με το ταχύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας μακρές νομικές διαδικασίες για τις εμπλεκόμενες γυναίκες», ανέφεραν τα Harrods.
Το 2009, οι εισαγγελείς είχαν αποφασίσει να μην απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του αλ Φαγέντ για σεξουαλική επίθεση σε μία 15χρονη στο κατάστημά του, λέγοντας πως δεν υπήρχε «ρεαλιστική προοπτική καταδίκης». Έδωσε εθελοντικά κατάθεση στην αστυνομία και αρνείτο πάντοτε τις κατηγορίες.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.