Κοσμος

O Καντίροφ καταγγέλλει τον Μασκ για δολιοφθορά στο Cybetruck του: «Απενεργοποίησε το όχημα επίτηδες»

Το όχημα χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί καθώς σταμάτησε να λειτουργεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Καντίροφ καταγγέλλει τον Μασκ για δολιοφθορά στο Cybetruck του: «Απενεργοποίησε το όχημα επίτηδες»
Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν © ΕΡΑ/VYACHESLAV PROKOFYEV

O Καντίροφ καταγγέλλει τον Μασκ για δολιοφθορά στο Cybetruck του: «Απενεργοποίησε το όχημα επίτηδες»

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζαν Καντίροφ, ανέφερε ότι το ηλεκτρικό φορτηγάκι Cybertruck  της Tesla παρουσίασε βλάβη. Κατά την άποψή του, το όχημα ενδέχεται να απενεργοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τον ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ.

Ramzan Kadyrov Flaunts Tesla Cybertruck with Machine Gun, Claims Gift from Elon Musk for Ukraine War

Καντίροφ: Ο Μασκ απενεργοποίησε το όχημα από απόσταση

Ο Καντίροφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά του Μασκ, λέγοντας ότι ήταν αγενές να απενεργοποιήσει εξ αποστάσεως τον εξοπλισμό που είχε δωρίσει. Το Cybertruck χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί καθώς σταμάτησε να λειτουργεί.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας εξέφρασε την απογοήτευσή του για αυτήν την ενέργεια και ρώτησε τον Musk για το αν θεωρεί σωστές τις πράξεις του.

«Ο Έλον Μασκ έκανε κάτι άσχημο. Δίνει ακριβά δώρα από καρδιάς και μετά τα σβήνει από απόσταση. Θυμάστε πιθανώς το δώρο του - ένα Cybertruck, το οποίο εξοπλίσαμε με ένα πολυβόλο και στείλαμε στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια. Το όχημα αντιμετώπισε καλά τις αποστολές μάχης. Αποδεδειγμένη ικανότητα ελιγμών και καλή προστασία του πληρώματος. Έτσι, ο Μασκ πρόσφατα απενεργοποίησε το όχημα από απόσταση. Αυτό δεν είναι αντρίκιο. Έπρεπε να το ρυμουλκήσω», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Στις 17 Αυγούστου ο Καντίροφ ανέφερε ότι έλαβε ένα Cybertruck από τον Μασκ, υποσχόμενος να χρησιμοποιήσει το όχημα σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση και καλώντας τον επιχειρηματία να επισκεφθεί το Γκρόζνι.

Ο Έλον Μασκ στη συνέχεια αρνήθηκε ότι είχε δωρίσει το ηλεκτρικό φορτηγάκι στον Καντίροφ, εκφράζοντας την έκπληξή του που κάποιος θα πίστευε σοβαρά ότι έκανε ένα τέτοιο δώρο και επικρίνοντας αυτούς τους ισχυρισμούς, επικαλούμενος τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Καντίροφ.

Ο 47χρονος Καντίροφ στηρίζει άνευ όρων τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και λέει ότι έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;
Podcast: Η Κίνα και η Ασία του Ειρηνικού: Καλός γείτονας ή επίδοξος ηγεμόνας;

Ποια στάση υιοθετούν οι περιφερειακές χώρες στη διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής; Μπορούν να διατηρούν καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές; Ο καθηγητής Brantly Womack εξηγεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.